Jankende VVD-fraudeur eist miljoenen van de belastingbetaler

De met pek en veren als raadslid weggejaagde VVD-fraudeur Frank van Dalen eist miljoenen omdat hij in de panden waar hij eigenaar van is geen hotel wilde hebben dat hij trouwens ook helemaaaaal niet zelf exploiteerde, hoe komt u er bij.

Van Dalen raakte in november 2011 in opspraak toen het stadsdeel meldde dat hij in de drie panden een illegaal hotel runde. Van Dalen stelde dat hij slechts eigenaar was van het pand en niet de exploitant, en dat de panden als appartementen voor een korte duur (shortstay) werden verhuurd.

Van Dalen zegt dat hij in de panden bovendien nooit een hotel heeft willen vestigen, maar dat hij daar door een fout van het stadsdeel toe werd gedwongen. Hij wilde er appartementen maken en die verkopen. Doordat de bestemming op de panden werd gewijzigd, viel dat plan in duigen.

Meer in het Amsterdamse sufferdje.

4 gedachten over “Jankende VVD-fraudeur eist miljoenen van de belastingbetaler”

  1. ” Van Dalen was in vier jaar honderdduizend euro kwijt aan advocaatkosten, en investeerde nog eens tonnen in verbouwingen, inrichtingskosten voor de shortstaykamers en een brandmeldingsinstallatie.

    Ook wil hij een vergoeding voor gederfde inkomsten omdat hij lange tijd tienduizenden euro’s verlies leed per maand: tegenover de hypotheeklasten van 35.000 euro stonden namelijk geen inkomsten. Van Dalen: ‘En de panden zijn nu veel minder waard. Het zouden appartementen worden, nu is het een incourant hotel. Mijn bank heeft de schade gefinancierd, en die moet ik ooit terugbetalen. ”

    Hij is op een paar belangrijke punten in het gelijk gesteld maar niet op allen, o.a. niet op zijn eigen optreden en falsificaties en invloed als raadslid proberen aan te wenden om bepaalde gunstige shortstay-regels er door heen te krijgen. Ik ben bang voor hem en DE bank dat het gezien gaat worden als bedrijfsrisico.

  2. Toch met al een aardig dossier over Frank van Dalen waarin het duidelijk is dat hij regelmatig op het randje van het toelaatbare opereert. Wat niet in bovenstaande opsomming staat is de aanklacht tegen hem voor sex met een minderjarige voordat hij het veld moest ruimen bij het COC. Ook daar is heel wat over te vinden op het internet

  3. #9 Is dat pand ook van Frank van Dalen of wil je aangeven dat het bij Frank van Dalen ook had moeten gebeuren ipv hem de mogelijkheid te geven de boel op orde te brengen op de Prins Hendrikkade?

Reacties zijn gesloten.