Jamal Kashoggi heeft nog een andere naam: Anibal Barrow

De verontwaardiging over de moord op Jamal Khashoggi in het Saoedische consulaat in Turkije mag zich niet beperken tot vrijblijvende kritiek op het meest achterlijke en repressieve regime op aarde. Tienduizenden doden in Jemen en honderden vermoorde journalisten overal ter wereld verdienen dezelfde verontwaardiging én actie, zoals bijvoorbeeld Anibal Barrow in Honduras.

De kans dat u al ooit heeft gehoord van Anibal Barrow is zeer klein. Op 24 juni 2013 werd deze journalist ontvoerd door tien mannen die uit een witte Mitsubishi zonder nummerplaten sprongen, terwijl hij met zijn gezin aan een kruispunt stil stond in het Hondurese stadje San Pedro Sula. Zijn familie werd ook meegenomen maar even later vrijgelaten.

Op 9 juli werd zijn lichaam teruggevonden op 20 kilometer van zijn ontvoeringsplaats. Het vertoonde littekens van gruwelijke folteringen, was in stukken gehakt en gedeeltelijk verbrand. Barrow was in 2013 de 26ste journalist die in Honduras werd vermoord sinds de door de VS gesteunde staatsgreep van 2009. Hij was kritisch voor het nieuwe regime dat sinds die staatsgreep aan de macht was.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: dewereldmorgen.be