Jachtschotel met appel en aardappel

Voor 4 personen.

Ingrediënten:
500 gram runderlapjes
peper
zout
1 eetlepel bloem
50 gram boter
2 uien
3 stevige appels
1 laurierblaadje
2 kruidnagels
1 eetlepel azijn
1 rundvlees bouillonblokje
750 gram aardappelen
25 gram boter
100 gram geraspte kaas

Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met peper, zout en bloem. Verhit in een braadpan de boter en bak de blokjes in ca 10 minuten rondom bruin. Pel intussen de uien en snipper ze. Appels schillen, klokhuizen verwijderen en in blokjes snijden. Voeg aan de vleesblokjes in de braadpan toe: ui , laurier , kruidnagels , azijn, 2 deciliter water en bouillonblokje. Stoof met een deksel op de pan het vleesmengsel ca 2 uur. Schil en was intussen de aardappelen. Kook met weinig water en zout de aardappelen in ca 15 minuten gaar. Giet ze af, laat ze afkoelen en snijd ze daarna in kleine blokjes. Vet een ovenschaal (inhoud 2 liter) in met boter en schep het vleesmengsel erin. Leg de blokjes aardappel erop en strooi de kaas erover. Verwarm de oven voor op 180 C. Ovenschaal in het midden van de oven zetten. Laat de jachtschotel in ca 25 minuten gaar en goudbruin worden. Eventueel nog 10 minuten onder de grill voor een knapperige korstje.

4 gedachten over “Jachtschotel met appel en aardappel”

  1. Voor de ware avonturier.
    Vervang het vlees door vleesvervangers als lupine.
    schijnt dat een vegetarische slager enkele alternatieven biedt.

  2. met de blokjes appel lok je de runderen, vervolgens een welgemikt schot met de .308 Winchester en je hebt voldoende vlees voor meerdere gerechten

    het is niet voor niets een jachtschotel

Reacties zijn gesloten.