Ivo Opstelten vindt schieten oké, want rechtse hobby

Acht maanden voor het bloedbad in Alphen aan den Rijn wist de top van het ministerie van Justitie al dat het toezicht op wapenvergunningen niet deugde.

Opstelten had een rapport  (pdf.) waarin dat stond, maar vond het niet nodig dit openbaar te maken of met de Tweede Kamer te delen. Ik heb niks met Pieter van Vollenhoven, maar ben het wel helemaal eens met zijn vraag, waarom dit rapport niet openbaar is gemaakt, wat is er zo geheimzinnig aan?

Of komt het omdat schieten met een wapen een rechtse hobby is, dus oke? Niks aan de hand mensen, gewoon doorlopen. Alles is goed, want is rechtse hobby. Ach en als er een ongeluk(je) gebeurt dat zo’n figuur wat mensen afknalt, ach dan gooien we het er op dat hij een psychose had. Ook weer gedekt en niks aan de hand. Over tot de orde van de dag.

In de VS maken ze het nog bonter, die verheerlijking van wapens.

 

 

9 gedachten over “Ivo Opstelten vindt schieten oké, want rechtse hobby”

 1. Iedere crimineel weet zonder problemen aan een illegaal vuurwapen te komen. Iemand met een paar steekjes los hoeft geen bovenmenselijke moeite te doen om aan een illegaal vuurwapen te komen.

  Waarom toch zo afgeven op al die sportschutters die geen ellende veroorzaken? Incidenten met legale vuurwapens zijn uitzonderlijk.

  Waarom de rechten van burgers steeds verder inperken?

  Een gek kan aardig wat leed met een breinaald aanrichten. Verbieden dan maar?

 2. kaaskop Schreef:

  … Incidenten met legale vuurwapens zijn uitzonderlijk…

  Ongeveer 3% van de doden komen door legale vuurwapens, ongeveer 2 doden per jaar. Wel vervelend als je daar net een van bent natuurlijk. Gelukkig heeft Alphen ad Rijn zich opgeofferd en kunnen we dankzij hen weer 3,5 jaar vooruit.

 3. Dit is de definitie van de doofpot politiek die onze specialiteit is: er is WEL een rapport – maar die wordt geheimgehouden door onze SUPERdemocraten van de VVD en tevens wordt meteen een tweede aangevraagd.

  Kissinger: ” Als je iets in de doofpot wil stoppen moet je meteen (als bestuurder) een onderzoek instellen en vervolgens een commissie die erover zou moet oordelen.”

  Dit hebben we reeds in eerdere gevallen gedaan. Wekt steeds perfect.

 4. Dus, 97% procent van de doden komen door illegale vuurwapens. Iedere vuurwapendode is er natuurlijk een teveel, maar om nu de focus op de sportschutters te leggen is belachelijk.
  Alleen al van de AK 47 zijn er zoveel geproduceerd dat 1 op de 60 bewoners van deze aardkloot de beschikking heeft over z’n ding. Toch iets waar ik me net iets meer zorgen over maak als over de sportschutters in nederland.

 5. Stel je voor dat alleen linkse mannen een wapen mochten dragen. Hoe controleer je of iemand links is? Als hij rechs is is hij niet links.
  “‘psychische problemen
  De vraag was vooral hoe het met de wetshandhaving gesteld was. Uit het rapport blijkt dat labiele mensen door gebrek aan controle veel te makkelijk een wapenvergunning kunnen krijgen.”‘ Staat er in het NOS bericht.
  Ooit van labiele linksmensen gehoord? Ja ik zat, van rechsmensen. Volgens hen is psychische problemen een rekbaar begrip. Psychisch rechs zijn is oorbaarder dan psychisch links. Daarvoor hoef ik dat rapport niet te lezen. Linkse passifisten zeggen het zelf al. Rechse passifisten, over labiliteit gesproken. Nou dat is pas een labiel nostalgisch verlangen naar gedisciplineerd ten strijde trekken tegen links. Zelfs Professoren als Prof. Smalhout hebben dat labiele verlangen naar die romantiek. http://www.de-stek.info/forum2/index.php?topic=6944.0 en doet niet onder voor Opstelten. Een rapport dat hetzelfde pleit als “het gebroken geweertje” hoeft niet bekent gemaakt te worden.

 6. Maar ook links houdt van schieten. Maar zij richten hun PIJLEN voornamelijk op rechtse partijen. 😀

 7. AIVD wordt panisch & hysterisch bij alleen al het gerucht van vuistvuurwapens bij activisten die niet rechts zijn.
  Deze kromheid heb ik nooit begrepen. Media en populistisch rechts houden het rare idee in stand dat rechts het waard is een schietwapen te bezitten en geen dreiging vormt.

  Is het omdat rechtse elementen meestal werkzaam zijn bij politie, leger, beveiliging en top bedrijfsleven?
  Is het omdat linkse mensen zelden op een schietclub zitten? Dus niet controleerbaar volgens rechts?
  Is het omdat men per beeldvorming meent dat rechts uitsluitend legaal schietwapens inslaat en bezit, dùs links zal het wel illegaal doen?
  Vreemd…….

 8. Overigens sta ik ook ieder jaar paf van het vuurwerk dat de Henken & Ingrids inslaan. Zaniken over de crisis maar wel rond oud en nieuw voor honderden euri verknallen. En het liefst met zo zwaar mogelijk illegaal vuurwerk waar je een brug mee kan opblazen.
  Maar nee, vuurwerk is een rechtse hobby, omgevaarlijk. Moet je niet verbieden, krijg je volksopstand.

  Vuurwerk is eigenlijk een substituut voor schietwapens, het geeft pvv-tokkies toch nog een beetje het gevoel ook mee te mogen doen met het Feldgrau dat met heuse wapens mag schieten.

  `k Heb nog nooit van een links type gehoord dat zoveel uitgeeft aan knallerij, hoogstens klein bedrag aan wat voetzoekers en Bengaals vuur. Links koopt liever een goed boek. Hoogst bedreigend uiteraard. 🙂

 9. Abdul, je zult er nog verbaast over staan hoe veel geld letterlijk de lucht in gaat in typische rode bolwerken

  na afloop de troep opruimen is geen hobby van rechts én links

Reacties zijn gesloten.