Israelische soldaten schieten ook deze vrijdag negen mensen dood, vele honderden gewonden

Israelische militairen hebben ook deze vrijdag weer negen mensen in Gaza doodgeschoten. Eén van hen was een tiener, de 16-jarige Hussein Mohammad Madhi, die werd gedood ten oosten van Gaza-stad. Verder werd Mohammad Sa’id Mousa al-Hajj Saleh, 33, uit Rafah, gedood door schoten in de onderbuik en de borst. Twee anderen waren Sidqi Faraj Abu ‘Oteiwi, 45, uit het Nusseirat vluchtelingenkamp, in Centraal Gaza, en Ibrahim al-‘Orr, 20, eveneens uit Midden-Gaza, en de 17- jarige Alaa Edin Azamli.
Eerder om vier in de middag was al gemeld dat de  38-jarige Majdi Ramadan Shbat tijdens een niet gewelddadig protest bij de grens was doodgeschoten ten oosten van Gaza-stad, en dat de 38-jarige  Osama Khamis Qdeih uit Abasan al-Kabeera, was gedood ten oosten van Khan Younis.
Zaterdag overleden bovendien nog twee gewonden  De fotojournalist Yasser Mortaja, 30, overleed aan schotwondn in buik en borst die hij opliep ten oosten van Khan Younis en Hamza Abdulal, 20,overleed aan eens schotwond die hij opliep ten oosten van het kamp al-Bureij. Vrijdagochtend was bovendien nog de 30-jarige Tha’er Mohammad Rabe’a uit Jabalia in het noorden van de Gaza-Strook overleden aan de verwondingen die hij vorige week vrijdag opliep na door Israelische scherpschutters te zijn neergeschoten.  
Het totaal aantal doden van de twee weken oude demonstratie staat nu op 31.

Update [red]:

Een tv ploeg van Mayadeen televisie werd tijdens het filmen met gasbommen bestookt. Ook andere journalisten werden bestookt met scherpe munitie of met speciale traangasbommen voor de lange afstand. De protesten bij de grens vonden plaats onder de zware rook van (Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist