Israëlische politie waarschuwt supporters Celtic voor zwaaien met Palestijnse vlag + Update

De Israëlische politie heeft supporters van de Schotse club Celtic gewaarschuwd vanavond in de uitwedstrijd tegen Hapoel Be’er Sheva niet met Palestijnse vlaggen te zwaaien. Tijdens de thuiswedstrijd tegen het Israëlische team negeerden de supporters een verbod van de UEFA en zwaaiden ze niet alleen met een Palestijnse vlag, maar riepen ze bovendien pro-Palestijnse leuzen. De afgelopen week hebben de supporters van de Schotse club zo’n 100.000 euro ingezameld voor Palestijnse doelen. Celtic_FC.svg

De harde kern van van Celtic, de Green Brigade, staat bekend als uiterst links en activistisch. In het verleden kwam ze regelmatig in aanraking met de “autoriteiten”, o.a. wegens het zingen van Ierse Republikeinse liederen. De Green Brigade heeft warme banden met de eveneens zeer linkse harde kern van St. Pauli.

Aanvulling: Celtic heeft zich ondanks een 2-0 nederlaag weten te plaatsen voor de Champions League. De thuiswedstrijd werd door de Schotten met 5-2 gewonnen. Zweten, dus. Er zijn geen berichten over arrestaties.