Israeli’s maken slachtoffers in el-Bireh en Nablus

Israelische milirairen hebben donderdag twee Palestijnen gedood bij twee verschillende gebeurtenissen op de Westoever, zo heeft het Palestijnse ministerie van Gezondheid meegedeeld. De eerste Palestijn, de 26-jarige Yazan Afana uit het vluchtelingenkamp Qalandia werd in de borst getroffen tijdens  ongegereldheden in de stad el Bireh.

Volgens plaatselijke bronnen probeerden jongeren de Israeli’s tegen te houden tijdens een raid in de stad. De Israeli’s openden daarop het vuur, waarbij Afana in zijn hart werd geraakt. Het  persbureau Wafa zei dat hij in de wijk Sateh Marhaba op het dak stond van een huis.

De tweede Palestijn, Samer Khaled (25) uit het vluchtelingenkamp al-Ain, werd gedood tijdens een Israelische actie in Nablus. Een fors contingent militairen bestormde daar het vluchtelingenkamp Balata. Volgens de krant Haaretz, dat het leger citeerde, werd hij gedood door Palestijnse schoten op zijn auto die werd aangezien voor een auto van undercover (mist’aravim) Israelische agenten. Het leger kennende hoeft deze versie niet waar te zijn. Het Palestijnse ministerie van Gezondheid hield het er dan ook op dat hij was neergeschoten door Israeli’s. Een schot in de nek werd hem fataal.

Afbeelding ontleend aan Abu’s blog