Israeli’s doden man in Jericho en in Gaza overlijdt weer een gewonde

Israelische militairen hebben zondagmorgen vroeg een 22-jarige Palestijn doodgeschoten bij een checkpoint op weg nr 90 bij Jericho. Volgens het Palestijnse ministerie van Gezondheid was zijn naam Salameh Salah Kaabneh.  Er waren geen getuigen. Het Palestijnse persbureau Wafa meldde dat  de lezing van het leger was dat hij probeerde de soldaten aan te rijden. Er zouden nog twee andere mensen in zijn  auto hebben gezeten, maar die wisten te vluchten.

Bassam Safi

In Gaza overleed maandag weer een man die tijdens de demonstraties van de Grote Mars van de Terugkeer door beschieting door Israelische soldaten gewond was geraakt.

Het was de 22-jarige Bassam Sami Othman Safi, 22. Hij was op 22 februari ten oosten van Khan Younis in het hoofd geraakt door een ‘high-velocity’ traangasgranaat. Safi’s toestand was vanaf dat moment kritiek en hij is niet meer bij kennis geweest. Safi was de 265ste Palestijn  die door Israelisch toedoen overleed sinds 30 maart 2018, de dag waarop de demonstraties van de Grote Mars van de terugkeer begonnen.

De Israelische marine arresteerde maandag ook weer twee vissers uit Gaza en nam hun boot in beslag. Vissers in Gaza worden op dit moment vrijwel dagelijks opgepakt en beschoten.

Ook verschenen op Abu’s blog.