Israel doodt man voor de ogen van zijn moeder en broer en een tweede bij Jeruzalem

Lahlouh

Een merkwaardig bericht: Een 20-jarige Palestijn is woensdagmorgen voor de ogen van twee familieleden gedood bij een wegkruising voor de nederzetting Kedumim niet ver van de stad Qalqilya. Zijn naam was  Aref Abdel-Nasser Lahlouh en hij was afkomstig uit het vluchtelingenkamp Jenin.

Volgens het leger kwam hij bij een controle uit de auto en dreigde hij een soldaat te steken met een mes. Het wonderlijke aan dit verhaal was dat hij in de auto zat met zijn moeder en zijn epileptische broer voor hij werd doodgeschoten.
Later, woensdagavond overleed bovendien de 17-jarige Mohammed Ali uit het Shu’afat kamp bij Jeruzalem aan verwondingen die hij eerder had opgelopen bij een  kolossale inval van militairen in het kamp.  De inval had tot doel het huis te vernielen van een man. Udai Tamimi, die in oktober de soldaat Noa Lazar doodschoot alvorens zelf te worden gedood. Ali, die volgens het leger een namaak vuurwapen droeg, was onder meer in zijn borst geschoten. Zijn lichaam werd na zijn overlijden door de Israeli’s opgehaald uit het Hasassah-ziekenhuis en meegenomen.
Met de dood van Aref Lahlouh en Mohammed Ali is het aantal Palestijnen dat in januari door Israelische militairen is gedood op 20 gekomen. Vijf van hen waren minderjarig.
Aangevuld om 22.00u
– Uitgelichte afbeelding mede overgenomen van Abu’s blog