Israel beschiet Libanon na aanval Hezbollah

Israel heeft zondag ongeveer 40 granaten afgevuurd op Maroun al-Ras en Yaroun dichtbij de grens met Libanon. Ook zou er een luchtaanval zijn geweest. Volgens de Israelische militaire woordvoerder gebeurde dat nadat er een aanval van Hezbollah.

Volgens Hezbollah werd daarbij een Israelische tank vernield en de inzittenden gedwas geweest, waarbij met een aantal anti-tank-raketten was geschoten op een militaire basis in Noord-Israel.  ood. Israel ontkende dat er slachtoffers waren. Volgens de militaire woordvoerder werd een ambulance geraakt en w as er schade op de basis.  Onder meer Twitter vertoonde intussen een video van de evacuatie van een gewonde Israelische soldaat vanuit een helikopter naar het Rambam ziekenhuis in Haifa. Israel verklaarde echter later dat dit in scène was gezet en dat het ging om ”psychologische oorlogsvoering” om Hezbollah op een dwaalspoor te brengen. Hoe geloofwaardig is dat?

De aanval van Hezbollah was vorige week aangekondigd door Hezbollah’s secretaris-generaal Hassan Nasrallah na een aanval van Israel in Syrië waarbij twee leden van Hezbollah waren gedood. De Libanese premier Saad Hariri riep zondag de VS en Frankrijk op tussenbeide te komen, maar maandag was de situatie aan de grens weer kalm.

Eerder verschenen op Abu’s blog.

Uiteglichte afbeelding: By Julien Harneis from Conakry, Guinea – Our blood has wonUploaded by FunkMonk, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=11127986