Islamofascisme

Van de week kreeg ik in mijn mailbox een mail doorgestuurd. Ik opende de mail en zag een poster van de Partij voor de Vrijheid en de streng islamitische partij Hizb ut-Tahrir en of ik de vergelijking zag. De poster van die vernaggelden beloofde vrijheid aan een allochtoon meisje, die van Hizb de sharia. Vandaag 3 juli wordt er namens sympathisanten van de vernaggelden gedemonstreerd. Nu vind ik beiden dus helemaal niets, want het is lood om oud ijzer. Die van voor de Vrijheid zijn de vrijheid niet, en als je een andere mening hebt dan die van voor de Vrijheid dan ben je de lul. En met Hero Brinkman als groot voorbeeld van wanstaltigheid, die in Haarlem denkt dat hij de verlosser is, kan men niet echt blij zijn. Al vind men in deze mania dat Hero een fatsoenlijke man is, maar dat was dan wel van de vrouwelijke kant van aanhangers van de PVV. Smaken verschillen gelukkig, maar misschien heeft dat toch iets met dominantie en onderwerping te maken?

Maar goed, nadat ik de afzender van deze rotzooi een vinnig antwoord had gegeven, iets in de trant van Fuck off, kreeg ik zowaar een mail terug. En er ontspon zich een discussie, wat over de verschillen ging. Laten we stellen dat de discussie nog voortduurt, want ik had deze keer geen hardliner waar ik in het verleden vaak mee gebotst heb. Jullie weten het wel, de hardliner die een allochtoon per definitie een crimineel vindt, nog erger een verkrachter die het heeft voorzien op onze dochters. Ik begrijp ook werkelijk niet dat de degene die met verstand op de PVV stemt, zich met droge ogen deze bagger kan laten voorbijgaan. Maar goed, sinds Geert het nu voorzien heeft op de Grieken, gaat een ander gedeelte mee uit protest.

Een vriendin die is werkzaam te Amsterdam, ging uit lunchen in een café en ontstak in woede toen ze het modische gebral hoorde over moslims. Het gesprek wat over mos-slims ging, met nadruk op slim in de negatieve zins des woords, werd haar te gortig en luid liet ze blijken dat ze het hier niet mee eens was om vervolgens het café te verlaten en het  te schrappen van  haar lijstje om te verpozen tijdens de pauze.

Kijk, over het gebral dat hier beschreven staat hoor je de nette PVV-stemmer niet, wel dat de hardcore PVV-er niet de bedoeling is. Misschien, maar met de mail zoek de verschillen, tussen het poldermeisje en moslima die op de knieën zit en geslagen wordt, boor je ook de hysterie aan.

Is Krapuul voor islamofascisme? Het antwoord is, wij zijn tegen alle soorten van fascisme. Maar we zijn nog meer tegen deze regering die duidelijk heult met het populisme. Wat fascisme betreft, daar hebben we lang en breed hier in Krapuul over geschreven. De liefhebber of de twijfelaar kan het naslaan in ons archief.

Ik zal het nog eens herhalen; iedereen die vrouwen slaat, verpakt en vernedert in naam van God, Allah of ander Goden is verkeerd bezig. Maar er zijn in de hele wereld op dit moment organisaties bezig die in naam van een of andere God de wereld verpesten en daarbij onstellende schade toebrengen. En de rede wordt hierbij als links zijnde en lafhartig gezien. Er is een derde partij die floreert bij deze, de atheïsten maar die eisen ook hun gelijk op. In het land der blinden is een oog koning.

Maar zolang wereldwijd nog steeds vrouwen het slachtoffer zijn, door mishandeling en alle partijen blijven de andere kant op kijken wordt het niet beter. De discussie staat allang los van hoofddoekjes, maar eigenlijk wat nu naar bovenkomt is de kleinburgerlijkheid die in het verdomhoekje heeft gezeten. Jullie kennen nog wel het lied “Mien” van Robert Long? Bij deze.

Mien wat ik nou niet begrijp
Dat is waarom zo’n maffe lijp
Op de televisie gaat staan protesteren
Laat hij bij zijn vriendjes thuis
In zo’n kraakpand vol met luis
Bij die steuntrekkers de boel maar gaan frustreren

Als ik mijn kijkgeld nou betaal
Waarom moet ik dan door het journaal
Achteraf mijn eetlust steeds laten bederven
Denk ik dat het fris is, Mien
Wanneer ze steeds weer laten zien
Dat er weer een zooitje zwarten ligt te sterven

En vroeger ging het dan nog wel
Met Lou van Burg en met Carrell
Of met een leuke quiz met mensen die je kende
Maar dat zie je haast niet meer
En steeds verpeste ze de sfeer
Met een ramp of met die luchtmilieu ellende

Wat koop ik voor dat slap gelul
Of hasjies en dat spul
Van die lang behaarde vieze gore zwijnen
In een kamp en dan castreren
Nou dan zouden ze wel leren
En die rottroep zou al gauw verdwijnen

En dat gekanker op Vietnam
Toen die Nixon daar niet kwam
Zaten wij nu al lang onder de communisten
Het is maar goed dat hij er is
Want anders ging het zeker mis
En hij is per slot een overtuigde christen

Want neem zo’n spleetoog nou eens Mien
Je kan toch zo in eenklap zien
Dat al die viezerikken heulen met de Russen
Van alle zeden zijn ze wars
Bij vrouwen zit hij overdwars
Nee laat maar fikken en voorlopig niet meer blussen

En neem nou eens zo’n autoweg
Als ik die door een bos aanleg
Moet ik dat toch als regering zelf weten
Het gaat tenslotte om de poen
Wat maakt het uit, zo’n stukkie groen
Ze moeten dat geouwehoer maar eens vergeten

Nee het is een vuile kliek
En ook bij ons op de fabriek
Daar is een gozer die ze steeds lopen te plagen
Maar dat is een flikker Mien
En dat ken je zo wel zien
Dus die hebben we maar in mekaar geslagen

Nou ik ben het aardig zat
En kom we gaan maar weer eens plat
Ik heb zo’n vol gevoel, dat komt nog van het eten
Ook al is het vrijdag schat
Ik heb echt geen zin in “dat”
En deze week moeten we dat dus maar vergeten

Want morgenochtend weer vroeg op
Dan moet de auto in het sop
Want dat is alweer een week of twee geleden
Zo met het weekend voor de deur
En effe lekker uit de sleur
Ben ik toch al met al wel redelijk tevreden

Hee Mien, ga je mee? We gaan naar bed
Mien, wordt eens wakker
Doe je pantoffels aan, we gaan naar bed
Het is mooi geweest voor vandaag
Kommie?

9 gedachten over “Islamofascisme”

 1. Zodra de islamofascisten hier de boel dreigen te onderdrukken ben ik de eerste om er tegen in aktie te komen. Er is niets wat daar op lijkt, afgezien van PVV, CDA en VVD met hun bruine anti-vrijheids onderdrukkingsbrievenbuspiszooitje.

 2. “Mien”, ik was ‘m helemaal vergeten, maar als je ‘m zo ziet dreun ik ‘m weer uit mijn hoofd mee, “Toe maar jongens” was er ook zo één.
  Ik geloof niet dat we nog mensen hebben die het zo scherp kunnen fileren met een vrolijke noot. Nu we het juist zo nodig hebben. Wie had toen kunnen denken dat we ooit door zulke karakters als uit dit liedje geregeerd zouden gaan worden.

 3. Over Robert Long gesproken, wat dachten jullie van “Allemaal angst”?

 4. En “Jezus Redt”………….
  Ik denk dat Robert Long ons misschien een beetje in slaap heeft gesust, door al die liedjes neem je die figuren gewoon niet meer serieus, en ineens zitten ze in de regering !???!?

 5. Misschien een tip voor die 35% quota op radio 2, ik zou er iedere uitzending mee starten 🙂

 6. Niet dat het jullie wat zal interesseren maar ik had gisteren een e-gesprek met mijn broer (bijna gaat dat altijd over de ellende die rutte-wilders-verhagen dagelijks over het land uitstorten; broer en ik staan pal in de strijd tegen populisme, xenofobie, wilders en zijn aanhang) en ik stuurde hem een link naar “Mien” op Youtube. Als onderwerp van de mail had ik geschreven: de ouders van henk en ingrid.
  Wat een coïncidentie dat op dat moment iemand anders ook aan “Mien” dacht.

  Overigens: bij het lied “Toe maar jongens de beuk erin” denken broer en ik aan een doorzakpartij in de nacht van 1 op 2 januari in de vorige eeuw, bij ons thuis met ouders, ooms en tantes. Wij lagen allang te bedde toen ze luid brallend “Toe maar jongens de beuk erin” de trap opstormden om naar bed te gaan.

Reacties zijn gesloten.