Is het hier Oorlog? (3) – het kruis van de marsvaardigheid

ellende
HE WAT GENIET IK TOCH

Dag drie van de Vierdaagse. Veel uitvallers al. Pijn moet, pijn doet je goed. Er werd dan ook weer heel wat afgestrompeld over de Zevenheuvelenweg. Blaren, verzwikkingen, hitteflauwtes en andere ellende. Maar gelukkig stonden er overal langs de route op deze hete dag mensen met tuinslangen de marcheerders te besproeien. Ook werden gratis (!) flesjes water uitgedeeld aan “onze” helden. Heerlijk zoveel steun te kunnen geven. Eén volk te zijn, één gezamenlijk doel te hebben, met zijn allen op naar de finale, de vierde en laatste dag. Want dat “kruis voor betoonde marsvaardigheid” is felbegeerd. Maar let op:

Er geldt een code voor het dragen van deze medailles. Het kruis dient aan de linkerkant op de borst, ongeveer een handbreedte onder de schouder, gedragen te worden. Tevens mag slechts één medaille tegelijk worden gedragen en mag er maar één cijfer op het lint worden gespeld. Alles volgens Koninklijk en Militair Besluit. Kun je lezen op de link hierboven.

e schippers
SCHIPPERS SCHIET DE MARS VOOR GEOPEND

Hele massa’s mensen gaan er eens lekker voor zitten langs de wandelroute en applaudisseren zich suf, werkelijk uren aan een stuk. Iedere wandelaar en iedere groep militairen krijgt een warm onthaal, zo zijn wij namelijk, gastvrij voor de hele wereld. Tientallen (65 ongeveer) nationaliteiten lopen mee, ook uit landen waar we mensen graag weer naar toe knuppelen mochten ze hier aan komen wandelen als Vluchteling. Maar daar denken we nu even niet aan, we willen nu een fijn gevoel hebben, we zijn immers een internationaal en sportief volkje.

Dat goede gevoel begon al op de eerste dag toen minister Edith Schippers met een pistoolschot de mars voor geopend verklaarde. Die is van de VVD. Net als Teeven. En iedereen jubelde voor Schippers, wat een geweldig wijf toch. Maar over een paar dagen weer ophoepelen naar je eigen land. We hebben het eigenlijk niet zo op vreemdelingen. Het was leuk, we hebben aan jullie verdiend, en nu wegwezen. Oprotten!

11 gedachten over “Is het hier Oorlog? (3) – het kruis van de marsvaardigheid”

 1. Ik krijg het helemaal spaans benauwd van je beschrijving. Ik moet ook weer rillen bij die zogenaamde gastvrijheid voor lieden uit landen waar mensen van vluchten wegens vrees voor repressie. En dan moeten luisteren naar die verhalen hoe geweldig hun land is. Dubbelhypocriet.

 2. Moest Schippers niet huilen van de knal van het pistool? Ze kan immers ook al niet tegen vallende lampjes.

 3. @Le Roi danse

  Beetje flauw om zo’n evenement te gebruiken voor een slap verhaal over vluchtelingen.

  Ook de misplaatste link! Wat heeft het draaginsigne voor militairen met betrekking tot het vierdaagse kruisje te maken met vluchtelingen!?

  Maargoed het is komkommertijd!

 4. @6

  Vertel eens waar het niet klopt voor wat betreft de Vluchtelingen? Ik vermoed dat je de lijst met nationaliteiten niet gelezen hebt? Zoek maar op, en leg dat eens naast de landen waarheen “wij” mensen deporteren.

  Ook de link van het “draaginsigne” heb je duidelijk niet gelezen.

  Maar je hebt je bruine drolletje weer lekker kunnen leggen. Of heb je meegelopen en is het nu toch niet meer zo heel fijn dat kruisje? Mooi zo. Maar het zal je reet roesten denk ik zomaar.

 5. Ik lees 2 zinnen in je hele verhaal wat gaat over zogenaamde vluchtelingen! Verder boeit me die lijst met nationaliteiten me voor geen ene meter! Het is en blijft een slap excuus om nationale politiek te verbinden aan een evenement als de 4-daagse!

  Want wát heeft de Nijmeegse 4 daagse te maken met vluchtelingenbeleid?! Helemaal niks! Waar “wij” mensen heen sturen (deporteren volgens jou) heeft nogmaals niks te maken met de nijmeegse 4 daagse!

  Dat linkje van het draaginsigne kan ik nog steeds niet vinden, maar ách dat linkje klopt toch niet!

  En verder zal het zeker niet m’n reet roesten, anders zou ik niet eens de noeite hebben genomen om op dit artikel te reageren! De 4 daagse heb ik al gelopen in 2 dagen zonder dat ik er een kruisje voor kreeg!

  En de drolletjes? Ach, sommige mensen in dit land draaien drolletjes zonder “kennis van zaken” en roepen maar wat!

  Nogmaals het is komkommertijd!

 6. Oh, zeker is schreeuwen een hobby van mij! Ik schreeuw liever, dan dat ik ga zeiken over zaken die geen drol met elkaar te maken hebben!

  Het is mooi die waarneming over de 11 uitroeptekens, maar waar blijft je commentaar als het gaat over de inhoud?

Reacties zijn gesloten.