Om de kennis van Nederlandse studenten over het Palestijns-Israëlische conflict te vergroten en om het debat te verdiepen, biedt CIDI sinds 1988 een collegereeks aan over Israels politieke situatie. De colleges zijn bedoeld voor studenten met een bijzondere interesse voor Israël en het Midden Oosten.
Universiteiten kennen al 26 jaar studiepunten toe aan studenten die deze collegereeks volgen en afsluiten met een paper. Mocht de universiteit of hogeschool van de student wensen dat CIDI het paper van de student zal beoordelen is dit altijd mogelijk. De onderwerpen van de reeks zijn ook dit jaar weer divers en zullen toegelicht worden door academici en deskundigen op gebied van het Midden-Oosten.
Dit zijn twee citaten uit het stukje op de website van het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël) waarmeer onze vaderlandse Israël-lobby reclame maakt voor zijn ”Collegereeks Israëlische buitenlandse politiek” die in het tweede academische semester, dus binnenkort, weer van start gaat. Uit de citaten blijkt dat de collegereeks al wat langer bestaat en dat de Nederlandse universiteiten er studiepunten voor toekennen. Maar ik denk dat het na 26 jaar toch een keer tijd wordt dat de Nederlandse universiteiten zich met de vraag gaan bezighouden of dat vanuit een academisch standpunt nog wel gerechtvaardigd is (als het dat al ooit is geweest).………. (Lees verder bij de bron van dit artikel)
Via: Abu Pessoptimist