In Spanje weten ze nog wat fascisme en racisme is

Volgens de Spaanse aanklager hebben de fans zich mogelijk schuldig gemaakt aan het vernederen van zigeunerbedelaars door geld naar hen te gooien. Ook moesten bedelaars zich opdrukken voor geld. PSV-fans waren afgelopen maart in Madrid vanwege het Champions Leagueduel tegen Atletico Madrid. RTLNieuws)

Nu weet ik niet hoe het zit met verdachten tusen ons en Spanje, maar ik zeg; uitleveren dat tuig! Tuig uit mijn eigen stad nota bene, die ik dertig jaar geleden meende te leren kennen als zo’n vriendelijke en gemoedelijke plaats, vergeleken met Zuid-Limburg.

Ik woonde kortgeleden een barbecue bij met collega’s uit alle windstreken van Europa, en iedereen wist dit dus! En ook van dat incident in Rome, met die beschadigde fontein. Ik schaamde me kapot en putte me uit in excuses.

Wat heb ik een hekel gekregen aan die Nederlandse grote bek onder het mom van ‘vrijheid van meninsguiting’ en ‘Hollandse directheid’. Leer je eerst eens gedragen voordat je je verder begeeft dan het strand van Renesse en ons in Europa te schande maakt. En laat die afgrijselijke caravans eens thuis. Bakken geld verdienen, maar nog steeds niks uit willen geven aan een normale verblijfplaats of over de grens willen eten hè? Nee, liever alle snelwegen van Europa verstoppen met je sleurhut en in eenzelfde  soort van aangeharkte achtertuinen als thuis parkeren, maar dan 1000 kilometer verderop en met beter klimaat, en je stompzinnige leven voortzetten met vette friet en bier.

Als zevenjarige reisde ik naar het Spanje van Franco, toen wij nog het fatsoenlijkere land waren. Dat muntjesgooiend tuig bestond toen natuurlijk ook al, was nooit weg geweest, maar wist nog dat ze hun lelijke muil moesten houden vanwege de Tweede Wereldoorlog die nog niet lang genoeg geleden was. Hun kans zou wel weer eens komen, wisten ze.