In 75 jaar geen greintje beschaving bijgeleerd

De Hongaarse fascisten sluiten vluchtelingen op in kooien. Dat is volgens premier Orbán nodig omdat men in Hongarije geen moslims wil en om de christelijke identiteit van Europa te verdedigen. De (meeste) collega’s van Orbán vinden het prima en hebben hem tot dusver geen strobreed in de weg gelegd.
Mariëtte Hamer van de PvdA die als lid van de Tweede Kamer ooit normen wilde instellen inzake hoeveel Polen er opgehokt zouden kunnen worden per vierkante meter mag haar expertise binnenkort vast wel te gelde maken in Orbáns Hongarije als het gaat om hoeveel vluchtelingen per vierkante meter bij elkaar in een kooi gepropt kunnen worden. Dat ten behoeve van de ‘bezorgde Hongaarse burger wier zorgen je serieus moet nemen en die je erbij moet betrekken omdat je het voor hem of haar per slot van rekening allemaal doet.’
Hoe dat opsluiten van totaal radeloze, getraumatiseerde, dodelijk vermoeide mannen, vrouwen en kinderen er dan uitziet in dat zo beschaafde Europa kunt u hier zien in een filmpje van persbureau Reuters dat overigens in de begeleidende tekst spreekt van ‘migranten’ in plaats van ‘mensen’ of ‘vluchtelingen’:

https://www.youtube.com/watch?v=wOQ6kenXOnE

Sommige ‘opiniemakers’ vinden het prima dat mensen als beesten behandeld worden en zijn verontwaardigd blijkbaar als je er wat van zegt:

2015-09-11 Sylvia Witterman

Voor degenen die het niet wisten: dit gestoorde mens is de echtgenote van Philippe Remarque, hoofdredacteur van het xenofobe vod ‘de Volkskrant.’

Die praktijken van Orbáns onderknuppels in dat filmpje zijn overigens niet nieuw:

Ook niet nieuw: dat Nederland vluchtelingen terugstuurt naar dergelijke fascistische dictaturen als dat van die Orbán.
Welkom in het Europa waar het fascisme, met onder andere dank aan de PvdA en het vod van Remarque plus dat gekke wijf van hem, na 75 jaar nog steeds springlevend is.

Ook niet nieuw: dat Nederland vluchtelingen terugstuurt naar dergelijke fascistische dictaturen als dat van die Orbán.