Ikea verpest de markt in het neoliberale Nijmegen

Ikea heeft van de gemeente Nijmegen midden op de markt twee gigantische containers neer mogen zetten.
Geen wereldnieuws, ik weet het. Maar het geeft wel de verloedering weer van wat eens de meest rode stad in Nederland was. Wie zou IKEA een strobreed in de weg willen leggen? Leuke lui toch? Nijmegen kan er niet meer mee zitten. Zal wel de invloed zijn van de Brulskikker.

Er zijn blijkbaar ambtenaren die dit normaal vinden, die geven voor 60 euro een vergunning. Of er werden wat Lundeböde bankstelletjes in het stadskantoor neergezet, kan tegenwoordig allemaal. Laten we hopen dat er tenminste nog vluchtelingen zo slim zijn om de deur van dat gedrocht open te doen en er in te gaan slapen. De tafels staan klaar. Eten brengen we jullie wel. Gordijnen heb ik nog wel over.
Wil je een klein kraampje met folders neerzetten tegen de honger in de wereld, dan mag dat niet. Oprotten, dan bederf je het uitzicht, dan krijg je een veel grotere boete dan Ikea nu moest betalen voor dit smerige ding.

Reclame
Reclame

16 gedachten over “Ikea verpest de markt in het neoliberale Nijmegen”

 1. @2 Govert, is dat zo? Als er geen kraam mag staan voor een dag of een weekend omdat dat het uitzicht/aanzicht verpest, waarom mag dit dan wel? Voor een langere periode? Ik snap dat niet. Leg het eens uit?

 2. Nou nou Keira, kijk eens goed naar die foto. Het van zichzelf spuuglelijke centrum van Nijmegen wordt geenszins ontsiert door die containers, kijk eens naar de treurnis van de gebouwen erachter.

  Als we hier nu ook al op iedere willekeurige reclame-uiting gaan mopperen dan is het hek van de dam, denk je zelf ook niet? Laten we ons kruit bewaren voor zaken die ertoe doen.

  Overigens wil ik je erop wijzen dat we hier volgens het reglement geen opdrachten aan elkaar mogen geven, mij opdragen uitleg te geven is dus ongepast. Ondanks dat geef ik je toch graag deze uitleg hoor, het is immers bijna kerst.

 3. @2:

  En een fietsenmaker in het centrum, goddank zijn ze er nog, had wat fietsen 60 cm vóór de winkel gezet. Er kwamen een paar stadswachten, en hij werd gesommeerd om direct de fietsen naar binnen te zetten. Het bleek zelfs zijn eigen gehuurde stoep te zijn, Niets mee te maken, hij werd op de bon geslingerd. Je ziet de verschillen niet denk ik? Ikea mag dit, en een gewoon winkeltje met een paar fietsen niet?

 4. Als Ikea deze opstelling zonder vergunning heeft neergezet net als die fietsenmaker zijn fietsen moet Ikea direct gesommeerd worden die containers te verwijderen.

  Als jullie het niet erg vinden laat ik het hier verder bij voor wat betreft dit – laten we eerlijk zijn – nogal onnozele onderwerp.

 5. Ik vind persoonlijk ook dat die containers weinig aan het uiterlijk van dat centrum kunnen verpesten. En ik neem aan dat Ikea betaald voor die containers.

  Die fietsenwinkel vind ik een slecht voorbeeld. Die had kennelijk geen vergunning, en dan weet ie verdomde goed wat wel en niet mag. Eigen gehuurde grond doet dan niet ter zake. Ik mag hier aan mijn pand ook geen reclame hangen en zelfs op de ruiten geen reclame plakken zonder toestemming van de gemeente. En dat terwijl ook de grond voor mijn pand gewoon mijn eigendom is.

  Dat die veldwachters als die fietsen niet echt in de weg stonden ook wel even de andere kant op hadden mogen kijken is natuurlijk een ander verhaal.

 6. Ow, en als Ikea dit mag dan vind ik dat dat kraampje ook moet kunnen, laat dat duidelijk zijn. Geen kraampje, geen Ikea container. Daar is geen discussie over mogelijk.

 7. Helaas laat de gemeente Nijmegen zich vaker oplichten door grote multinationals. Die ambtenaren daar zijn geen partij voor de grote bedrijven.

 8. @8: GJ:

  [ ik neem aan dat Ikea betaald voor die containers. ]

  Ja, 60 euro voor de hele week. Maar daar gaat het helemaal niet om, laat maar verder.

 9. Nee, ik snap waar het om gaat. Een kraampje voor het goede doel mag niet, een container van Ikea mag wel.

  Ik snap precies waar de schoen wringt. Daar heb je gewoon gelijk in.

 10. Ikea heeft iig de aandacht met deze spuuglelijke reclame, daar gaat het ze om en Brulskikker is voor elk karretje te spannen als hij geld en publiciteit ruikt.
  Btw het is geen porum.

Reacties zijn gesloten.