Ik zou naar de sterren willen afreizen

Het misverstand dat een hitparade die gebaseerd is op de fictie dat de verkoopcijfers er in weergegeven worden, een richtlijn kan zijn voor het maken van muziekradio is hardnekkig Nederlands (geweest). Het doet er nu waarschijnlijk niet meer toe. In 1968 werd juist een begin gemaakt met dat soort radio. Joost de Draaier, die de Veronica top-40 presenteerde tot hij werd weggebonjourd, had al toegegeven dat alleen de top-10 in orde was, ook al stond de echte nr. 1 op 7.
Veronica had wat vrijplaatsen, met name Parels voor de zwijnen met Lex Harding en Help, er zit een olifant in de tram met Henk van Dorp. En er was de top-10 van technicus Ad Bouman, die voorspellende waarde had en waarin Heintje, die maandenlang op 1 stond in 1968, niet aan de orde kwam.
Hierbij een van de nummers uit die Adje Bouman top-10, die tot een voorlopig einde kwam toen Joost de Draaier vertrok.
Aloha vond de groep maar niets. Niet de eerste ernstige uiting van slechte smaak bij dat blad.
Van de lp Music in a doll’s house, verschenen juli 1968.

Me my friend, I have seen many lands, me my friend
I have been far and wide
I have sailed many a tide
I have rolled many a ride

But I wish, me my friend, I could sail to the stars
Have the gift to transport
My whole being, my whole thought
To a world of dreams, my friend

Me my friend, I have loved many girls, me my friend
I have told many lies
I have asked many whys
I have whispered many sighs

But I wish, me my friend, I could have till the end
Someone to love and hold
Through the warmth and the cold
Of my lonely years, my friend
Me my friend
Me my friend


>Me my friend, Family

Zonder effecten, live?