“Ik ga dood”

Er is geen kant in de strijd in Oekraïne waar ik mee zou willen sympathiseren. Het gaat om fracties van dezelfde maffia die al meer dan twintig jaar de dienst uitmaakt en waarvan leden elkaar te lijf gaan in de vorm van politie en leger enerzijds en militie en demonstranten anderzijds. En er komt niets goeds uit voort, wie er ook wint.

Een meisje in de “Rechtse sector”, de neonazi’s die het luidruchtigst en gewelddadigst tekeer gaan – naast de machthebbers die niet veel macht meer hebben dan – wordt gefotografeerd en twiet haar eigen dood. Oljesja Zjoekovskaja, vrijwillige verpleeghulp op het Kievse slagveld.
Я вмираю – ik ga dood.

Modern sterven – moderne verschrikking.

12 gedachten over ““Ik ga dood””

 1. VVD-europarlementariër Hans van Baalen en voorziter van de liberale fractie Guy Verhofstadt bezoeken vanmiddag nog Maidan, het Onafhankelijkheidsplein in Kiev. (0nder 12.35). Tot zover de inmenging van de EU en de liberalen. Blergh.

  “De twee liberale politici willen de vreedzame (sic!, LRD) oppositie op het Maidan-plein een hart onder de riem te steken en bemiddelen tussen gematigde leden van de Partij van de Regio´s en de oppositie. Van Baalen en Verhofstadt hebben het geweld van de regering Janoekovitsj tegen de demonstranten scherp veroordeeld.”

 2. Met dank aan de grootmachten EU, VS en Rusland.
  Allemaal hebben ze bloed aan hun handen.
  Het draait om geo politiek over de rug van burgers.

 3. @Defrysk
  Niet zo duidelijk. Er wordt getwiet dat zij geopereerd wordt, op dit ogenblik.

 4. Help even, zijn van Baalen en Verhofstadt op de Taksim plein in Istanbul geweest toen de politie daar de demonstranten aanviel die protesteerden tegen de corruptie en staatsgeweld?

 5. Ja, Marc.
  Ik wist dat je er van zou schrikken.
  Wanneer komt jouw inhoudelijke reactie ?
  Als je van de schrik bekomen bent natuurlijk.

 6. Brute en schokkende beelden. Triest om te zien. De demonstranten hebben echter nog geen wapenarsenalen opengebroken om terug te schieten, er is dus nog enige hoop. Het is nog geen Syrië, al stevent het er wel met grote snelheid op af.

  En wat doet Europa ? Praten, dreigen met sancties, en lobbyen bij Putin om te voorkomen dat hij er een einde aan maakt door de Oekraïne te annexeren met Russische troepen.

 7. @Ralph, aardig goede beschrijving van Van Baalen, zijn innige vrienden en wat hem beweegt: het zingen. Het zingen van het Horst Wessel lied. 🙂

 8. Het goede kant van het nieuws is dat blijkbaar de echte leiders van het opstand zijn nu op het toneel verschenen en dan mogen we hopen dat nu de zaak zal in een iets rustigere vaarwater komen. In onze gezamenlijke belang.

Reacties zijn gesloten.