“Ik dacht dat onze liefde vaststond”

Dat kranten geen serieus nieuwsmedium meer zijn zie ik in de supermarkt. Het gaat niet om het nadeel in snelheid dat het medium heeft ten opzichte van snellere. Radio was altijd al sneller. Televisie is het soms ook. Het internet heeft de plaats van de telex ingenomen, die ik zelf nog bij een dagblad heb mogen bijhouden. Telexberichten zie je nu op je scherm, en niet alleen als redacteur.
Maar dit eigenlijk terzijde. Dagbladen lijken te concurreren met de pulpbladen die zoveel bomenlevens kosten

“Erik-Jan geeft het toe: ik ben niet meer verliefd op Wendy.” Chapeau: Einde van de romance?
Droevig hoor. Alleen weet ik niet over wie het gaat, de bijbehorende foto’s zeggen me niets. Ik ken wel een Wendy maar die gaat niet met een Erik-Jan. En na zoveel jaar bij elkaar meld je ook niet dat je niet meer verliefd bent. Er spelen andere dingen in een relatie.
O maar wacht eens even. Waarom zou Erik-Jan in hemelsnaam melden via zo’n blaadje dat hij niet meer verliefd is? Wat gaat het mij aan, en al die anderen die het onder ogen krijgen? Heeft hij het zelf doorgegeven, of hebben de hoernalisten (excuses hoor, sekswerkenden, het moet toch even) die dit opschrijven zelf maar iets bedacht?
Sapienti sat.

Wendy, Wendy what went wrong
Oh so wrong
We went together for so long
I never thought a guy could cry
Until you made it with another guy

[Refrein] Oh Wendy, Wendy left me alone
Hurt so bad

Wendy, Wendy don’t lose your head
Lose your head
Wendy don’t believe a word he said
I can’t picture you with him
His future looks awful dim

[Refrein]

Wendy I wouldn’t hurt you like that
No no no
I thought we had our love down pat
Guess I was wrong
The farthest thing from my mind
Was the day that I’d wake up to find
My Wendy
Wendy left me alone

[Refrein] [3x] [Outro] Wendy, Wendy


Wendy, Beachboys, 1964