Ieder Kamerlid gaat over alle onderwerpen die er toe doen

De achterban van de PvdA roert zich. Een jongerenbeweging wil ‘peper in de reet van Job Cohen’ stoppen, frisse linkse ideeën graag, de hele fractie moet meedoen. Bij het CDA is men al blij dat bij de Algemene Beschouwingen fractievoorzitter Haersma Buma een fatsoensdrempel opwierp tegen Wilders. Ook daar is dringend behoefte aan smoel.

Binnen partijen die het slecht doen bij verkiezingen en in opiniepeilingen klinkt vroeg of laat de roep om nieuwe ideeën. Maar de huidige onvrede met de politiek heeft waarschijnlijk meer te maken met de rol die politici vervullen, of liever gezegd: niet vervullen. Die sanctioneert bestuurlijk autisme. (Marc Chavannes – NRC)

Noem mij argeloos, maar ik dacht dat degene die de portefeuille beheerde een expert was op dat gebied. Nu blijkt het dus gewoon werkverdeling te zijn inclusief piketpaaltjes.
Wordt tijd dat daar verandering in komt als ik het zo lees. Zou wel willen weten of zo’n eenzaam Kamerlid inderdaad zijn/haar eigen goddelijke gang kan gaan op dit gebied, of dat er over wordt vergaderd in de fracties. Waarop vervolgens de fractie ideeën naar buiten komen. Weet iemand hier meer over?

2 gedachten over “Ieder Kamerlid gaat over alle onderwerpen die er toe doen”

  1. Niets weerhoudt die fracties er van hun mensen een breed, onderling overlappend pakket toe te delen, of elkaar in werkgroepen te treffen waar kennis uitgewisseld wordt. Ik denk dat het meer ligt aan de achtergrond van de kandidaten, die uit een beperkt aantal beroepsgroepen komen. En aan het ontbreken van een achterliggende visie, uiteraard. (Men ctrl-Ft wat door het beginselmanifest en concludeert dat een bepaald standpunt te rijmen valt met nr. 29, lijkt het wel.) Wat dat betreft heb ik ook nooit begrepen waarom partij en fractie zo van elkaar afgeschot zijn, met elk een eigen bestuur e.d. Binnen de partij doet men nl. vaak niet anders dan visies ontwikkelen in werkgroep zus of zo.

  2. Prof. Dr. Mr. Ir. Richard de Mos wist absoluut niets over het klimaat, maar moest deze portefeuille overnemen van Barry Madlener, wiens plekje hij kreeg toen Madlener (die er nog iets van scheen af te weten) naar het EP vertrok.

    De Mos heeft toen naar eigen zeggen “zijn mailbox opengezet” voor iedereen die het niet eens was met het regeringsbeleid, dwz. “de aarde warmt op, de mens is minstens een mede-oorzaak, zo niet de hoofdoorzaak en we zouden er wellicht iets aan moeten doen.”

    Hierdoor was de enige info die hij binnenkreeg gebaseerd op de nog geen 3% klimaatwetenschappers die vond dat de aarde niet opwarmt, of in ieder geval dat de mens daar geen schuld aan heeft, plus de nodige bloggers die helemáál geen klimaatwetenschappelijke opleidingen hadden genoten.

    Het zal bij nieuwe en/of kleinere partijen absoluut voorkomen dat geen enkele van de Kamerleden een bepaald interessegebied heeft en dan wordt het strootjes trekken, al zullen weinigen vervolgens zó bewust ongeïnformeerd blijven als onze professor de Mos. 😛

Reacties zijn gesloten.