Ice, Ice, Baby

Ik dacht: “Ik wacht een week, we weten allemaal dat klimaatissues tegenwoordig geen geliefd onderwerp zijn bij de jongens en meisjes die het edele vak der Hoernalistiek bedrijven”. Maar neen, zelfs een week wachten was niet genoeg….

Als iets volgens de legenden van de Inuit aan de Canadese kant van de noordpool nooit is voorgekomen en volgens de Samojeden en andere stammen aan de Siberische kant zelden of nooit, is het natuurlijk niet nieuwswaardig als het dan voor het vierde jaar achtereen aan beide zijden van de pool gebeurt. Per slot van rekening zijn die mensen niet wit én niet gezegend met het superieure denkvermogen van mensen als Aad de Mos of Martin Bosma.

10 gedachten over “Ice, Ice, Baby”

  1. Kleine kanttekening: Samojeden is nu alleen nog een gangbare naam voor een hondenras. Het volk dat met deze naam werd aangeduid (het is Russisch voor kannibalen…) is Nentsi of Nenets.

  2. En nu toch nog even voor de allerdomsten (= mijzelf), waar gaat dit precies over?
    Ontbreekt er een link, of hoor ik aan de foto meteen te zien, wat hier gaande is?
    😕

  3. @3
    Over het Noordpoolijs dat zo ver teruggeweken is dat zowel de Noordwest- als de Noordoostpassage open liggen.

  4. Ja dat ken. Maar maak het dan gewoon nog een keer. En zeg dan dat dit een teaser was. En in t vervolg als je artikel nog niet af is moet je niet submit for review klikken maar save draft of zoiets.

Reacties zijn gesloten.