I will survive: Tony Hall RIP

Tony Hall was een deejay op Luxemburg die tot je sprak over de muziek en liet blijken wat hij goed vond. En hij ontdekte talent voor Groot-Brittannië en de wereld, soms in samenwerking met zeezenders wat natuurlijk uit den boze was voor de Legale Landzenders. Een of andere Tory die baasje is over de BBC dezer dagen is een naamgenoot – ik schrik wel als ik de naam zie: dit kan toch niet. Nee, het kon niet.
De man die You’ve lost that loving feeling en River deep, mountain high heeft laten doorbreken – er was een tijd, jongelui, dat die nummers nog maar net bestonden – is op 26 juni overleden op de best wel gezegende leeftijd van 91 jaar.
Arrival, een Britse groep in koorvorm, een van zijn ontdekkingen, uit 1970, met een pakkend en toepasselijk nummer.

Crush my spirit of life
Drain my emotions
Break my heart up
Stick it in an ocean

Drown my hopes of staying alive
But through all this
Through all this
I will survive

Set the winds of revenge on me
Revenge won’t be sweet on me
Lock me in bolts and chains
They won’t stop me being free

Move this sliver of earth and I’m set on fire
Something tells me
Something tells me
I will survive

I will survive
I will survive
While I’m alive!
I will survive

Just real life
Just real life
I will survive

Feel the chance of no escape
Design me no way out
Seal the doorways of my life
Every chance you get to –

Dismiss my existence from your mind
Just real life
Just real life
I will!
I will survive

I will survive
I will survive
While I’m alive!
I’ll survive!


Arrival is voortgezet als de Britse funkgroep Kokomo.