Huishoudelijke hulp: 50.000 mensen zoeken het maar lekker zelf uit

Thuiszorgorganisatie TSN heeft uitstel van betaling aan moeten vragen. Staatssecretaris M.van Rijn van de PvdA maakt zich er niet druk om: “Iedereen heeft recht op hulp, dit is in de wet geborgd” zei hij. Deze uitlating geeft precies aan hoe er in dit land politiek bedreven wordt en over mensen gedacht die hulp nodig hebben. Ergens op een velletje papier staat dat er een recht is, dus maakt u zich verder maar niet druk. Ik doe dat wel want de gevolgen in de praktijk zijn dodelijk. Willens en wetens dramt dit bruine kabinet hun beleid door. Ook al worden hele groepen mensen uit de samenleving die hulp nodig hebben in de steek gelaten, het boeit ze echt helemaal niets meer. Koud, kil en afstandelijk wordt er op dit soort drama’s gereageerd.

Tienduizend mensen dreigen hun baan te verliezen, en mogelijk veertigduizend mensen of meer zonder hulp. Dat is een kleine stad qua grootte. Mijn moeder, ver in de 80, heeft al jaren een thuiszorgmedewerkster van TSN. Ze is in de war door de berichten, slaapt er niet goed meer door. Ze zal vast en zeker de enige niet zijn. Haar hulp vindt het afschuwelijk dat ze misschien niet meer kan komen, ze verliest hoogstwaarschijnlijk ook nog eens haar inkomen.

oudDit is menselijk leed Van Rijn met je opmerking over rechten, dit zijn zorgen waar mensen wakker van liggen en nog zieker van worden. Het soort ellende dat jij zelf niet zal kennen, getuige al je koele, kille en bureaucratische opmerkingen. Ga je schamen en diep ook! Wonderlijk hoe die rare PvdA het toch steeds weer voor elkaar krijgt om de schijn te wekken dat ze dit beleid niet zelf maakt, maar dat het een soort natuurverschijnsel lijkt. Ik hoor die Spekman alweer een “verschrikkelijkje!!” doen. De VVD vindt het uiteraard allemaal geen punt, stelletje egoïsten. De PVV vindt het ook prima want onrust en onvrede zijn de voedingsbodem voor fascisme.

Het zullen de vluchtelingen wel zijn die zoveel geld kosten zeker? Of ligt het aan de Islam? Daarom gebeurt dit uiteraard allemaal want er moet bezuinigd worden, zoiets zal het zijn? En gooi en passant maar even de grenzen dicht, stelletje dwazen die dolen zonder verstand. Het akelige is dat nadenken voor velen een gepasseerd station is, en zij hun heil menen te vinden in een nóg rechtsere politiek.

Zorgen voor elkaar, helpen, steun bieden in het leven, dát is wat een overheid zou horen te doen en wat deze zou moeten faciliteren. Het tegendeel gebeurt: de Staat zorgt slechts voor ellende en heeft geen enkele boodschap meer aan degenen die ze zou behoren te dienen.

2 gedachten over “Huishoudelijke hulp: 50.000 mensen zoeken het maar lekker zelf uit”

  1. Pingback: IM: De Koning danst niet meer…Willem de Jonge aka LRD 31/3/1955- 14/4/2017 | Krapuul

  2. Pingback: IM: De Koning danst niet meer… Willem de Jonge aka LRD 31/3/1955 – 14/4/2017 | Krapuul

Reacties zijn gesloten.