Huilende neo-nazi”: “ik ben doodsbang”

Christopher Cantwell, een nazi die betrokken was bij de organisatie van de mars in Charlottesville afgelopen zaterdag, heeft een video op internet gezet waarin hij zich huilend beklaagt dat hij wordt afgeschilderd als een gewelddadige gek. “Ik begrijp dat er een arrestatiebevel tegen mij is uitgevaardigd”, zegt een snotterende Cantwell. “Met alles wat er gebeurt is, is het verstandig dat ik me nergens vertoon. De noodtoestand is uitgeroepen. De Nationale Garde is hier!…..CNN heeft het over een gewelddadig, racistisch protest. Wij hebben er juist alles aan gedaan om dit vreedzaam te houden.

Cantwell die in bovenstaande video pronkt met zijn uitgebreide wapencollectie, is als de dood dat de politie hem overhoop zal schieten: “Ik ben doodsbang, ik ben echt bang dat jullie me dood zullen schieten….Als ik vandaag naar de gevangenis moet, dan is dat verdomme niet de eerste keer…ik ben er echt van overtuigd dat ik me aan de wet gehouden heb…”

Cantwell werd gisteren van Facebook en Instagram gesmeten. Hij is niet het enige slachtoffer: diverse deelnemers aan de nazimars zijn ontslagen of kregen van hun familie te horen dat ze niet langer welkom zijn.

Bron: The Telegraph