Orakel Wiegel; regeren met PVV was niet fout, Kunduz-akkoord is wel fout voor VVD

Tja, Wiegel is als de dood dat ‘zijn’ VVD (want zo beschouwt hij het vast) zo keldert in de peilingen. Regeren met de PVV was geen enkel probleem, xenofobe racisten passen wel bij de brallerd. Lekker rechts lullen kan hij wel. De oude garde van de VVD is het vast met hem eens.

Lekker rechts bang maken ook, want met het Kunduz-akkoord levert de VVD zich volgens Wiegel uit aan ‘links’. Als links ziet hij dan CU, D66 en GroenLinks. Sinds wannneer zijn die LINKS???????? De man is ziende blind en ik snap niet dat ze die mediageile ouwe aap steeds aan het woord laten.

12 gedachten over “Orakel Wiegel; regeren met PVV was niet fout, Kunduz-akkoord is wel fout voor VVD”

 1. Dat dit fossiel nog steeds een podium krijgt begrijp ik niet. De zelfbenoemde beste premier die Nederland gelukkig nooit gehad heeft. 1977-1981: van een staatsschuld van 5% (Den Uyl) samen met van Agt naar 14%.
  Je moet maar durven.

 2. @2 Dank voor de cijfers Dirk, en dan maar zeggen dat links zo verkwistend is.

 3. Ik vind (en vond) het allebei fout, maar het begon al eerder… het was namelijk al fout van de kiezers om in het gebazel van Rutte en consorten te trappen en daarna op hen te stemmen in die aantallen…

 4. Wiegel raaskalt. Dat is geen verrassing, want ik heb hem nog nooit kunnen betrappen op iets dat op een adequaat inzicht leek.

  Beste Wiegel, ik wil Rutte in deze in bescherming nemen. Het is de hoogstnoodzakelijke afschaffing van de HRA die de VVD de das omdoet. Daar kan Rutte weinig aan doen. De HRA is een historisch anachronisme, meer dan een eeuw geleden in het leven geroepen om de bevoorrechte klasse nog wat meer te bevoorrechten (die klasse was de enige die toentertijd huizen kon kopen).

 5. @6:
  Ten 1e: Het is toch niet zo heel vreemd dat de belastingdienst de eigen woning beschouwt als vermogen, en de aflossing als schuld? Probleem zijn al die aflossingsvrije constructies, niet de HRA zelf.
  2e: Hoe kom je erbij dat de HRA Rutte de das omdoet – dan was dat toch al veel eerder gebeurd? Rutte doet het gewoon niet goed, de economie dondert in elkaar.

  Kort voor de verkiezingen kopte de Telegraaf in zijn allervetste lettertype dat Cohen ‘de gewone man’ ging pakken, omdat hij de belasting voor hogere inkomens wilde verhogen. Ik denk dat dat best eens de oorzaak kan zijn geweest dat de VVD de grootste werd. De rijken zwaarder belasten is een groot taboe, je krijgt altijd de raarste discussies als je het voorstelt. Zelfs als je oppert om enkel de miljonairs een paar procentjes hoger aan te slaan, springen mensen daarvoor op de bres. En dan wordt het fenomeen ‘eigen huis’ weer in stelling gebracht: het zou wemelen van de stille armoe onder miljonairs, omdat al hun vermogen in hun paleisje zit… En dat vind ik dus vreemd, dat veel mensen staan te trappelen om de HRA af te schaffen (nooit eens ‘aftoppen’ of ‘kantelen’, maar altijd ‘afschaffen’), maar doodsbang zijn om de inkomstenbelasting naar een niveau terug te brengen wat kort geleden heel normaal was.

 6. #2
  Dat dit fossiel nog steeds een podium krijgt begrijp ik niet.
  —————————————

  Nu de nood aan de man is, zet de VVD ook de joker in.

 7. @8 Ik heb Wiegel eens gevraagd over die cijfertjes. Waarom van Agt het raam open deed en hij het geld naar buiten liet waaien. Achter een dikke wolk van sigarenrook kwam een antwoord: ‘jij snapt er niets van’.
  Een paar jaar later vroeg hij mij of hij ons nieuwe bedrijf mocht openen.
  Dacht het niet.

 8. Subliem Sjaax #6. Klopt allemaal.
  Wiegel is de laatste reddingsboei voor Rutte die hij verbeten verdedigt heeft toen in zijn keuze om met neofascisten te gaan regeren. Wie weet misschien is dit een aanwijzing welke krachten hebben moed aan Rutte gegeven om met PVV te gaan regeren.

  Duidelijk beschouwt Wiegel alles wat links van PVV zich bevindt als gevaarlijk Links.
  Nog een masker is gevallen.

Reacties zijn gesloten.