Boze Tof Thissen (GroenLinks) woedend op partijbestuur over reprimande, op naar de 1 zetels!

Tof Thissen heeft de krant gehaald, of dat dan weer wel goed is voor GroenLinks, denk het niet. Gisteren stond GL in de peiling van De Hond op vier zetels, misschien wil Tof ze helpen om het doel van 1 zetels te behalen?

Als ik het zo lees, dan is er iemand flink in zijn wiek geschoten. Of dat nu wel of niet terecht is, dit openlijk zo uitvechten dient de belangen van een partij niet. Dit gaat niet om partijbelangen, maar om ego’s. En die zullen bij GL ook genoeg zitten.

Tofik Dibi had gewoon geaccepteerd moeten worden als kandidaat lijsttrekker, het is toch geen domme hansworst uit de provincie die van niks weet? Had hem gewoon geaccepteerd en had hem en Jolanda Sap het uit laten vechten en had de leden van GL laten beslissen. Nu heeft Dibi een underdogpositie en dat kan in zijn voordeel werken.

Wat mij helemaal duidelijk is geworden, is dat GL h e l e m a a l niets op heeft met een democratisch gebeuren, geen wonder dat ze zo lekker meelopen met kabinet Rutte.

5 gedachten over “Boze Tof Thissen (GroenLinks) woedend op partijbestuur over reprimande, op naar de 1 zetels!”

 1. Tof Thissen heeft het duidelijk niet goed begrepen. Zo’n kandidatencommissie is cosmetisch bedoeld om de verkiezing te vrijwaren van idioten. Niet om echt een keuze te maken voor de meeste geschikte kandidaat. Dat doen de leden wel.

 2. Voor de media (kranten!) zijn de in september a.s. uitgeroepen verkiezingen natuurlijk mooi meegenomen immers tijdens de vanouds ‘politiek-loze’ zomermaanden is er weinig te melden.

  Dat alles wordt nu anders want na de problemen bij GroenRechts zal er straks nog wel meer te melden zijn vanuit, voor de stemmen, vechtend Den Haag…

  Een meevaller ook voor de niet vermogende maar politiek geïnteresseerde Nederlander die voor de kosten van de crisis opdraait en uiteraard niet in staat is de grens over te steken….

 3. Het is merkwaardig te noemen hoe weinig organisaties en structuren in Nederland überhaupt iets met democratie te maken hebben.

  theoretisch wel, maar alles draait om de schijnvertoning waarbij allerlei middelen worden gebruikt om de maffiastructuren(anders verenigingen, of politiek-structuren genoemd) in stand te houden.

  Zou uiteindelijk iemand uit de achterlijke GroenWhatever partij naar voren stappen en gaan uitleggen voor de burgers van Nederland wat betekent in hun visie dat Tofik Dibi “ongeschikt” is?

  Etiketten plakkerij – dat is het ware gezicht van onze maatschappij.
  Lijkt verdacht veel op officieel pesten, hoor.

 4. Ik ken Tof Thissen niet persoonlijk, maar ik weet wel dat hij een gerespecteerd man is die strijd voor de minima. Daar werd toch lovend over hem gesproken door verschillende partijen die met hem te maken hadden met het minima beleid, nu spreek al van 4 jaar terug. Daarom vond ik het bericht vreemd, wat ik over hem hoorde is dat hij het hart op de juiste plaats had, en niet een politicus die machtsgeil zou zijn.

 5. #4, hoop ik. Gisteren zag ik hem toevallig op teevee en daar was zijn mededeling dat (blijkbaar met het oog op hopelijk naderende regeringsdeelname) dat Sap de betere Staatsvrouw zou zijn dan de man Dibi.

  Waar het hier in mijn ogen weer op neerkomt, wat ik meerdere malen door de jaren waargenomen heb, is dat men kiest tegen de democratie in voor een eigen vrouwtje, want men vertrouwt de allochtoon/”buitenlander” Dibi niet.

  Puur maffiotisch machtspel.
  Waarbij voor de ogen van omstanders wordt het etiketje “niet geschikt” op de Dibi kandidaat geplakt, zonder enige uitleg.

  Nogmaals, zal iemand uit de GL-circus naar voren stappen en de lef hebben om te vertellen waarom is Dibi niet geschikt?

Reacties zijn gesloten.