Hooggerechtshof G-B: Assange moet uitgeleverd aan Zweden

Julian Assange heeft weer geen gelijk gekregen in zijn beroep tegen een uitlevering aan Zweden. Zijn enige hoop is nu nog gevestigd op Europese Hof voor de Rechten van de Mens, als hij die gang nog wil maken na twee jaar huisarrest.

Begrijp me goed, ik verafschuw alles wat riekt naar machtsmisbruik, aanranding of verkrachting. Maar hier speelt veel meer dan alleen die beschuldiging. Het gaat hier om de man achter WikiLeaks en er staat een prijs op zijn hoofd. Vooral van de VS. Die vergeten niet en willen hem nog steeds heel graag in handen krijgen.

Als je al twee jaar huisarrest hebt gehad, zonder dat de aanranding/verkrachting is bewezen, ben ik benieuwd wat je dan nog voor straf kunt krijgen. Assange’s angst dat hij niet onpartijdig berecht zal worden in Zweden kan ik zo maar volgen. De vasthoudendheid waarmee achter hem aan wordt gezeten is buiten proportioneel, lijkt mij. Als hij een ‘gewone’ man was geweest die van aanranding/verkrachting beschuldigd was, dan hadden we er helemaal niks nie nada van gehoord. Ook betwijfel ik of de aanklager zoveel moeite zou doen en tot zo hoog in de boom zou gaan.

Dit alles doet vermoeden dat er meer achter zit dan ‘alleen’ recht halen voor deze twee vrouwen.

Ik ben nu even heel blij dat ik geen beroemde man ben, je zou toch helemaal niks meer durven met een leuke date (vrouw/man)?

2 gedachten over “Hooggerechtshof G-B: Assange moet uitgeleverd aan Zweden”

  1. Ik geloof niet meer in het westers rechtstelsel.
    Uiteindelijk zal Assange dus ‘gewoon’ worden uitgeleverd aan de Amerikanen, men vindt wel een reden…

    Ik twijfel daaraan geen moment…!

  2. Dit heet “aangestuurde” democratie, oftewel betere bekend als gemanipuleerde democratie.

    De toets van de Engelse rechter is geweest of de Zweedse verzoek legaal is onder de Geneefse conventie.

    De verdediging van Assange heeft aangevoerd dat dit geen argumenten zijn geweest mbt de inhoud van de aanklacht. Die is vals naar hun inzicht. Dus het is een formeel besluit geweest.

Reacties zijn gesloten.