Hongerstakende Palestijnse leiders vertellen over pesterijen gevangenisautoriteiten

Twee hongerstakende Palestijnse leiders, Marwan Barghouthi (al Fatah) en Ahmad al Sa’adat (Volksfront voor de Bevrijding van Palestina)  hebben de afgelopen dagen na een aanvankelijke weigering bezoek gehad van advocaten.
Barghouti kreeg zondag bezoek van advocaat, Khaled Shqeirat. Shqeirat zei na afloop dat  Barghouti sinds hij op 17 april met de staking begon, 12 kilo is verloren. Hij weegt nu 53 kilo. Barghouti vertelde dat zijn behandeling onder meer eruit bestond dat hij vier dagen in een keldercel zal opgesloten, waaruit hij pas werd bevrijd toen hij stopte met waterdrinken. Zijn huidige cel zit vol insecten  en mist alle basisbehoeften.
Hij heeft één deken. Boeken zijn er niet en hij heeft sinds 17 april geen schone kleren kunnen aantrekken, aangezien die van hem zijn afgenomen. Verder wordt hij dagelijks enkele uren blootgesteld aan harde geluiden, waarvoor hij papieren propjes in zijn oren heeft gedaan.  Zijn cel wordt vier keer per dag doorzocht door de mannen van de Israelische Gevangenisautoriteit IPS. Daar horen ook onderzoeken op het blote lichaam bij, terwijl hij aan handen en voeten is gebonden. Hij wordt ook gebonden als hij van en naar de kliniek wordt gebracht. De Israelische krant YNet citeerde Shqeirat ook over de video di door de IPS was versopreid waarop te zien zou zijn dat Barghouthi een koekje at of iets dergelijks. Volgens Barghouthi was het een vervalsing. De cel leek op geen enkele cel waarin hij heeft gezeten.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist