Honden demonstreren bij poort Frank de Grave’s Astra Zeneca

Dertig demonstranten (de berichtgever meent dat ze allemaal protestant zijn, merkwaardig land is Nederland toch aan het worden) in hondepakken hebben gisteren bij de poort van farmaceutisch bedrijf Astra Zeneca gestaan. Reactie namens de firma onder meer:

Minder dan 2% van de proeven wordt op honden uitgevoerd, de rest is met name muizen, ratten, andere knaagdieren en vissen. Het welzijn van de dieren is voor ons prioriteit nummer één.

Zou het niet eens goed zijn verkleed als rat of muis bij die poort te staan?
Maar goed – Astra Zeneca is natuurlijk onsterfelijk doordat de baas van dierentuin Artis, tevens voorzitter van de orde van medisch specialisten en niet te vergeten – vooral niet te vergeten – president-commissaris bij de zogenaamde woonstichting De Key, VVD-Eerstekamerlid Frank de Grave hemzelf er commissaris is.
Waar zouden die ratten en andere dieren gekweekt worden? De dierentuin?

3 gedachten over “Honden demonstreren bij poort Frank de Grave’s Astra Zeneca”

  1. Het is toch nauwelijks te bevatten dat dit allemaal maar door blijft gaan.

    Het mag niet, maar ik ga welhaast hopen op DE dag met pek en veren.

  2. AZ vervoert ‘overbodige’ beagles uit Zweden naar Manchester, om ze te vergiftigen en uiteindelijk te doden in hun lab te Alderley Park. 100 van de 400 beagles zijn al overgevlogen. Op dit moment zitten er zo’n 70 te wachteen op verder transport naar Alderley. Vandaar de solidariteitsactie in hondepakken. Meer info hier: http://www.brown-dog.info/round-up/
    Zweedse activisten zijn opgepakt die het transport van de laatstgenoemde 70 hondjes probeerden te verhinderen.

Reacties zijn gesloten.