Hoevelen zijn er in dit land, en elders, al vermoord ?

Als u de titel leest denkt u misschien aan lichamelijk doden, maar dat is niet alleen waar ik het in dit schrijfsel, deze “cri de coeur”, over zou willen hebben.
Wat maakt een mens tot mens? Het vermogen lief te hebben? Voor elkaar te willen zorgen? Een geestelijk, invoelend mens te kunnen zijn? Na te kunnen denken? Verdriet te kunnen hebben?

Fascisme is dodelijk, en niet alleen omdat op steeds grotere schaal over zal worden gegaan tot het fysieke doden van mensen en dieren. Lang vantevoren is het proces in gang gezet dat menselijke eigenschappen doet sterven, af-sterven is juister gezegd.
Het fysieke vermoorden wordt niet eens als een volgende, grotere, stap beleefd. Immers, om doden als moorden te kunnen ervaren moet je nog een aantal menselijke eigenschappen hebben. En die zijn weg.

Dit afsterven van de “menselijke” mens maken we nu op wereldwijde schaal mee. De fascisten zijn terug aan het komen, waren nooit echt weg, maar ze kruipen weer uit de riolen. Klaar om het werk af te maken.

O, maar daar gaan we een stokje voor steken, toch? Ja? Zou het? Kan dat nog? Terug de beerputten in met dat tuig en dichtmetselen die boel?

Hoe gaan we dat doen in een Staat waar ambtenaren ongestraft kunnen zeggen dat ze uitkijken naar het moment van het wegrammen van de vluchtelingen, en dat ze zullen genieten als die zwervers opgeruimd worden?

Waar de politiek er niet meer voor de mensen is, maar de inwoners van dit land het bezit zijn geworden van de Staat en het Grootgraaigeboefte? Ouderen, gehandicapten, en al het andere niet-economisch interessante gedeelte van de “samenleving” eigenlijk maar moet verdwijnen? Jaha, dat zéggen ze dan wel niet, maar het gevolg van alle maatregelen van dit stinkkabinet is hetzelfde.
Wat in deze link die Arnold postte even fijntjes uitgelegd wordt naar aanleiding van de ontruiming van de vluchtelingenkampen, is mijns inziens ook zonder meer toepasbaar op de sadistische manier waarop wordt omgegaan met alle “onrendabelen”.

De Staat der Nederlanden, fascistisch? De voorbereider van het fascisme? Niet te geloven toch? Is de Staat, is dit volk, al psychisch afgestorven en bereid tot de laatste stap te gaan, het fysieke doden ? Als je het mij vraagt duurt dat niet lang meer, al die zombies, hersendode- en gevoelloze “mede”-mensen”.
Of zie ik het niet goed? Voel ik het niet goed aan? Ben ik niet realistisch? Waar zijn ze toch allemaal, de mensen met een Hart?

Volgende keer over hoe we dat kunnen doen (als dat zo is), overleven als Mens.

14 gedachten over “Hoevelen zijn er in dit land, en elders, al vermoord ?”

 1. LRD, chapeau! Stuk naar mijn hart. Het gaat langzaam en gestaag, net als in de jaren dertig van de vorige eeuw. Steeds een stapje verder met de absurditeit. Over een jaar is dat wat vandaag vreemd is, het dan niet meer. De mens stompt af en te veel mensen zijn alleen met zichzelf bezig.

 2. Geweldig stuk! Dank! Evenals voor de verwijzing naar het voortreffelijke stuk over het morele sadisme van de overheid.
  Ik zou een heel klein beetje, maar dan ook echt een heel klein beetje weer geloof krijgen in de mensheid van dit land als er nu op teletekst een bericht zou verschijnen dat Sinke en van Hulzen zonder pardon de bijstand in geflikkerd worden.
  Weg 2-onder-1-kap, leasebak, riante onkonstenvergoedingen, allerlei andere vage extra’s maar wel de vernederingen die je moet ondergaan bij de sociale dienst voor je een bijstandsuitkering krijgt.
  Schoffelen voor de gemeente met zo’n belachelijk hesje.
  Wat mij betreft worden eventuele kinderen uit huis gerplaatst zodat ze niet verder vergiftigd kunnen worden met de fascistische ideeën van pa Sinke en pa van Hulzen.
  Als dat alles zou gebeuren….zou mooi zijn nietwaar?

 3. @1: Keira:

  Jij bent ook een stuk naar mijn hart ;-). Ik moet wel schrijven, anders stik ik op een andere manier dan dat mijn longen het opgeven, zo simpel is dat.

  @2: Ralph van der Geest.

  Het gaat ons lukken Ralph. Goedschiks. Ik hoop dat je blijft meedenken, ook in het volgende schrijfsel. We hebben elkaar nodig.

 4. In Dune is er een scene waar de hoofdfiguur na een ‘initatietest ” word verteld : “Eerst was je de mogelijkheid tot een Mens . nu BEN je een mens ” Geld voor zovelen , waarbij ik mijzelf niet uitsluit , we zijn een mogelijkheid tot mens , een mogelijkheid die we helaas maar heel gebrekkig vervullen ,, Mededogen is een van de vaak vergeten stukjes van die puzzel ..

 5. Tja, ben niet zo enthousiast over dit stukje.

  Fascisme, pvv-denken enzovoorts heeft alles te maken met ‘onderbuik-gevoelens’: vijand-denken, wullie tegen zullie, arme ikke tegen de boze wereld..

  Daar maak je je zelf ook schuldig aan. Ik geloof best dat je dit als hartekreet bedoelt, het is ook onderbuiksentiment.

  Ik geloof niet in ‘vechten voor vrede’, niet in zulk anti-denken.

  Ga je met een varken vechten dan worden er twee smerig van.

 6. @8: jepz11

  OK, jouw oplossing? Ben ik heel benieuwd naar.

  Of zie je ueberhaupt geen probleem?

 7. Er moet wel be/gevochten worden, hè?

  Ik heb de wijsheid niet in pacht, wel weet ik dat ik beslist niet geloof in ‘met eigen middelen bestrijden’.

  Als je je verlaagt tot het denkniveau van meelopers/pvv’ers/fascisten ben je onderdeel vh probleem geworden. Ook wanneer je Tegen bent.
  Want dat is wat ‘zij’ ook zijn.

 8. Aangezien een groot gedeelte van electoraat heeft gestemd op deze coalitie ,denk ik dat zij allen accoort gaan met dit beleid .jammer genoeg .En zeker moet dit bestreden worden op alle fronten .Om te beginnen de slapende meerderheid wakker schudden .

 9. Ik vind jelui tof, recht uit het hart, van goede wille enzo. Maar de absurditeit heeft toch ook Krapuul bereikt: het forum is verworden tot participant in het verdelen van advertenties en dus schakel in het verdelen van het kapitaal. Zal niet ander kunnen misschien maar tekenend is het wel. Die lijst met ads… Wat moet ik als Krapuul-lezer met al die advertentiepulp? “Robinson. Compleet verzorgde Clubvakanties op schitterende locaties!”, “Verkoop je huis slimmer”, “Top Tien spaarrentes”. Eerst je eigen huisje schoonmaken en dan pas kankeren is de juiste mentaliteit. Het legt een zweem van ongeloofwaardigheid over Krapuul. Maar: ik houd van u!

 10. @13:

  Als je de moeite neemt om in te loggen, zie je geen enkele advertentie.
  Een andere mogelijkheid is dat je alle kosten gaat betalen die verbonden zijn aan het “in de lucht houden” van deze site.

Reacties zijn gesloten.