Hoe het ook anders kan ..

Helaas volgen Nederlandse  Hoernalisten wanneer ze Amerikanen nadoen het liefst de Krapulisten van Fox .  Dat er over het haatzaaien van rechtse politici ook op een andere manier  verslag kan worden gedaan dan het blind overschrijven van de “persberichten” van de Veronicadochter ANP lijkt bij de schrijvende en TV programmaas  producerende media onbekend . Keith Olberman  van CNBC laat hier zien hoe het ook kan.  Krities de woorden van de republikein  Peter King fileren , duidelijk maken waar deze in niets verschillen van de heksenjager Mc Carthy .Wat mij nog het best beviel : Keith Olberman had als vertegenwoordigster van de Moslimgemeenschap een kopvoddenvrouwtje dat helder en duidelijk haar mening weergaf en waar Olberman naar Luisterde .  Jawel Heren Pauw en Witteman , je hoeft geen vooroordeelbevestigende agitator als Iz ud Din Ruhulessin te interviewen, je kan ook iemand nemen die wel weet waar ze over praat , en wel antwoorden geeft waar het overgrote deel van de Moslimgemeenschap achter kan staan , maar ja iemand als Famile Arslan geeft natuurlijk feitelijke en relevante informatie  en niet de sensationele apenkots die in het vertroste Nederlandse  omroepbestel voor “Journalistiek” doorgaat.

Trouwens  jammer dat er in Nederland geen Mc Carthy tijdperk is geweest, het geeft de Amerikanen een prachtig ijkpunt waarbij rechts geen ” Godwin” kan roepen …..

3 gedachten over “Hoe het ook anders kan ..”

 1. Goed punt Al Bakra. Een bekend Engelse spreekwoord zegt: “When there is a will, there is a way” .

  Het is kwestie van goede wil.

 2. “Waar een wil is; is een weg” is ook gewoon een Nederlands spreekwoord, hoor.

  Er is in Nederland wel een verkapt McCarthy tijdperk geweest. Het was alleen subtiel. Mijn grootvader was in de jaren ’50 als de dood dat men erachter zou komen dat mijn grootmoeder op de CPN stemde. Dat had hem namelijk zijn baan als ambtenaar kunnen kosten. Bedrijven en overheden hadden zwarte lijsten van lastige opstandige mensen. Als je daar op kwam, werd het heel moeilijk om nog fatsoenlijk werk te vinden. De BVD bespioneerde de bevolking massaal. De publieke omroep werd zeer strikt in de gaten gehouden door diverse instanties omdat de overheid heel bang was voor opruiing via de ether.

  Juist omdat het allemaal zo stilletjes ging, is iedereen het vergeten, maar de politieke repressie was in Nederland aanzienlijk in de jaren ’50 vanwege de koude oorlog.

 3. @2
  Zoals vrijwel altijd, Sofia, de spijker op de kop geslagen.
  Ik heb ook altijd de toeloop van al die bourgeoisstudetnen naar de CPN, inclusief verplichte cursus plat praote, als een soort reactie op de vorafgaande periode gezien. Op de keper beschouwd was die CPN inmiddels helemaal niet meer de totale oppositiepartij waar hun ouders voor gewaarschuwd hadden. Maar nog wel burgerschrik genoeg.
  Het resultaat van dit alles – GroenLinks.

Reacties zijn gesloten.