Het risico van profiterende oudjes

Een dag na de dood van mijn schoonvader mag ik vernemen dat hij toch maar al die tijd “van de overheid geprofiteerd heeft”:

Ouderen profiteren in de toekomst minder van de overheid dan voorheen. Dat blijkt uit de nieuwe Vergrijzingsstudie van het Centraal Planbureau (CPB).

Volgens het CPB komt dat door de maatregelen die de overheid de afgelopen jaren heeft genomen. Vooral de verhoging van de AOW-leeftijd en de hervormingen in de zorg, maken dat mensen op oudere leeftijd minder profijt hebben.

De AOW-leeftijd moet fors omhoog, naar 71,5 jaar, want dat is goed voor “de overheid”. Anderzijds schuilt er groot gevaar in de verworvenheid van de hogere leeftijd waarop u werkloos mag solliciteren:

Een ander risico voor de overheidsfinanciën zijn de zorgkosten. Als die harder stijgen dan verwacht, bijvoorbeeld omdat er meer mogelijk is, dan zet dat de houdbaarheid onder druk.

“Meer mogelijkheden” als risico.
Hoe staan al die D66-achtige “jongeren” eigenlijk tegenover hun (groot-)ouders? Het ergste valt te vrezen.

1 gedachte over “Het risico van profiterende oudjes”

  1. Dat wordt wel lastig voor die D66 jongeren die bij hun grootouders komen bietsen om hun studentikoze activiteiten te financieren.

Reacties zijn gesloten.