Het onbegrijpelijke gedrag van de oppositie…

Het is de laatste maanden wederom duidelijk geworden dat de Oppositie in Nederland panisch zijn best doet om deze regering in het zadel te houden, wat alles te maken heeft met de angst voor een overwinning van de PVV of SP bij nieuwe verkiezingen. Dit zagen we al bij de lafhartige houding van een PvdA-senator in de Eerste Kamer afgelopen jaar, die gedwongen werd door zijn Partij akkoord te gaan met een idioot besluit over weghalen van geld bij Woningcorporaties om de Staatsschuld te spekken wat ten koste gaat van de huurders.

Wie schetst mijn verbazing vandaag toen bekend werd dat niet alleen beide ministers, Plasterk en Hennis, al sinds November wisten van het afluisteren door Nederland en alles onder de pet hielden vanwege het nonsens-argument “Staatsveiligheid”,  nee, ook het voltallige Kabinet wist er schijnbaar van.

Als Plasterk  niet gedwongen wordt tot aftreden, en Hennis ook niet, dan is het duidelijk dat het hele Kabinet Rutte maar ook de Tweede Kamer en haar leden niet serieus met democratie bezig zijn.

Macht dient niet koste wat kost vastgehouden te worden in een Democratie. Wie macht koste wat kost probeert vast te houden is een tiran.

Deze hele regering zou verwijderd moeten worden, maar helaas is de Nederlandse burger niet revolutionair meer en ook niet meer echt geweest sinds de Patriottentijd. En helaas is er voor een Staatsgreep ook geen voedingsbodem.

Wat duidelijk is, is dat als zowel Plasterk als Hennis maar ook deze regering mogen aanblijven de Tweede Kamer  alles verkwanselt waar velen voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog voor hebben gestreden.

En het Volk ?

Dat kijkt naar de Olympische Spelen en probeert doordat er wat sporters Gouden plakken halen nog enigszins haar zelfrespect hoog te houden…

Zelfrespect gebaseerd op trivialiteit.

15 gedachten over “Het onbegrijpelijke gedrag van de oppositie…”

 1. “helaas is er voor een Staatsgreep ook geen voedingsbodem” – nou daar zeg ik echt niet “helaas” bij.

 2. Helaas is er voor een Staatsgreep ook geen voedingsbodem ”

  Dat kan je toch niet menen zeg, een Staatsgreep, kan het afschuwelijker.

 3. Een staatsgreep lijkt me ook wat overdreven. Wat is er bovendien tegen een overwinning van PVV of SP?
  Overigens zou dit DE gelegenheid zijn om het legale afromen van metadata aan te kaarten, maar dat zal wel niet gebeuren. We zijn zooo bang voor de terroristen, dat ze in feite al gewonnen hebben. Waarom begrijpt dat niemand?

 4. Bovenstaande is meet veel humor geschreven omdat er over Staatsgreep kan geen sprake zijn behalve bij militaire regimes.

  Daarnaast het woord “Staatsveiligheid” is vooral een geldig argument binnen militaire regimes a la DDR, Noord Korea, Chili van Thatcher en Pinochet enz. Dat politici durven in Nederland midden in democratisch Europa deze woord te gebruiken is directe minachting voor de kiezer en de democratie.
  Men probeert duidelijk iets ernstiger te verdoezelen.

 5. JJB, ik snap wat je wilt zeggen maar je verwoordt het uiterst beroerd. Ik ben blij dat in dit nutsy-land niet ook nog eens naast alle misère, stupiditeiten en overige ellende er niet ook nog eens een leger is dat om de haverklap de straat op gaat….
  Is trouwens ook niet nodig: de rooftocht door het kapitaal verloopt vrij voorspoedig, de mensen gedragen zich als schapen en doen in meerderheid gewillig mee aan hun eigen uitbuiting…
  Ook die één na laatste zin klopt m.i. niet: dat zou suggereren dat wat jij ‘het Volk’ noemt één geheel is dat één idee erop na houdt, namelijk dat het zich bewust is van de situatie waar het in verkeert.

 6. @nexus,

  Je begrijpt de humor.

  En ‘Staatsveiligheid’ is inderdaad een leeg begrip. Welke mogelijke bedreigingen zijn er überhaupt voor de ‘Staatsveiligheid’?

 7. @Sjaax, indien we deze keer serieus naar het probleem gaan kijken worden we bedonderd door de hoeveelheid (die gedeeltelijk openbaar gemaakt is?) van de gegevens die buiten de wetten aan de Nederlandse burger ontfutseld zijn. Deze keer zijn de boeven geen import, maar eigen schaduwdiensten waarop geen control blijkbaar wordt uitgeoefend. De Rechtstaat bestaat blijkbaar niet meer.

  De klungelige optreden van Plasterk is er een bij die probeert de realiteit en de omvang van deze gebeurtenis te verdoezelen.

  Ik zal de vraag stellen: gelooft überhaupt (afgezien van de paranoïde types die ultra-rechts Nederland rijk is) iemand dat 1,8mln Nederlandse burgers mogelijke terroristen zijn? En het gaat zeker over veel hogere cijfers onwettelijke handelingen door de jaren heen, omdat dit gegevens verzamelen is niet gisteren begonnen.

  Waarom dan deze nood aan Totale Controle behalve als bewijs dat we in een Politie (in dit geval Militaire) Staat leven.

  Met dank vooral aan Hennis en de apparatchik (“coplottheorieen, hoor”) Plasterk.

 8. Aantal terroristen in Nederland? Eens schatten.
  religieus: 10
  extreem links: 30
  extreem rechts: 150
  En als De Wet het mogelijk maakt, zoals bv. in de USA, kan je voor het aantal potentielen/eringetuimden een factor 10 berekenen.
  Doet er ook niet toe. Deze geschatte 190 lui hebben Nederland volledig in hun greep door de samenleving totaal te ontwrichten. Een andere verklaring is er niet voor, dat er zo enorm veel geld en recourcen weggesmeten wordt en zo’n enorme inbreuk op de privacy gerechtvaardigd zou zijn.

 9. Ik moet nu toch wel heel erg lachen. Wat ik in eerste instantie aanzag voor een Kritische Links-Revolutionaire site (Krapuul) blijkt ineens een site van volkomen Democraten. Niks Socialisme, Niks Communisme. De schrijvers die op bovenstaand artikel enigzins panisch reageren, en voornamelijk op het woord “Staatsgreep” zijn hun roots schijnbaar vergeten en hun postings van de afgelopen jaren ook. Wellicht had ik in plaats van het woord “Staatsgreep” moeten schrijven “een andere Staatsvorm” . De vergelijkingen met Hitler op deze site zijn niet van de lucht, en de Regering wordt Bruin 2 Genoemd. En als het woord “Staatsgreep” valt breekt de pleuris uit ?

  Wellicht is het idee dat een Staatsgreep alleen maar met Militaire Middelen kan plaatsvinden een verkeerd idee. Ook op democratische wijze kan een Staat veranderd worden, evenals op een Revolutionaire wijze. Naruurlijk, Democratie is de minst kwade van alle slechte systemen. Het grootste probleem van een Democratie is dat ook erg domme mensen mogen stemmen, vandaar de grootte van de PVV. Echter, leven wij nog wel in een Democratie ? Dat is de kernvraag van het stuk dat ik schreef. Als Plasterk blijft zitten (en ik hoop het niet), en als deze Regering aan de macht blijft koste wat kost, kan je niet spreken van een effectieve Volksvertegenwoordiging. Voor de heer Weekers was binnen twee dagen een ander gevonden, zonder dat de Kamer daar een stemming over hield. Dat is geen Democratie maar Oligarchie en vriendjespolitiek.

  Ik ben het dan ook eens met Nexus aangezien hij precies de finesse van de humor in het artikel aanvoelt en weet waar ik het over heb.

  Geen enkele Partij heeft zich aan het verkiezingsprogramma gehouden. GEEN ENKELE.

  Knoop dat goed in uw oren als u de volgende keer gaat stemmen. Wij leven niet in een Democratie maar in een Oligarchie vermomd onder een meerpartijensysteem.

  En dat is zeer zeker niet triviaal.

 10. Ik zie nergens een oproep tot Staatsgreep. Ik zie een constatering met een waarde oordeel.

  Dat jij er een oproep van maakt klopt dus niet.

Reacties zijn gesloten.