Het nieuwe Nederland?

Waar je voor eten in de bus in elkaar wordt geramd door een massaal aangetreden politiemacht. Met dank aan het het nieuwe kabinet en speciaal de PVV, die er voor strijd om elke vorm van ’terrorisme’  te bestrijden. Ook ‘eten-in-de-bus-terrorisme’! U bent gewaarschuwd, de politie is onverbiddelijk en als burger dient u vooral ‘gehoorzaam’ te zijn.

46 gedachten over “Het nieuwe Nederland?”

 1. Dus? Dan moet daar zo grootscheeps voor worden ingegrepen? Er gebeuren wel meer dingen die niet mogen en daar zie ik nooit politie bij.

 2. “Een andere inzittende van de bus spreekt echter van een vreemde situatie, waarin de politie ‘buitensporig veel’ geweld gebruikte. “Voor de volle honderd procent kan ik beamen dat de betreffende jongens absoluut geen agressief of onbehoorlijk gedrag vertoonden”, vertelt hij aan Webregio. “Wel waren ze zeker van hun zaak, ze waren niet van plan de bus te verlaten. De zak met eten was immers dichtgeknoopt en de bus kon gewoon vertrekken.”

  Dus die zak met eten was al dichtgeknoopt maar toch wordt er met buitensporig geweld opgetreden. Politie is ook overal hetzelfde.

 3. Complimenten voor het optreden van die agenten, het wordt eens tijd dat dat opgeschoten tuig aangepakt wordt, het enige wat voor verbetering vatbaar is, is het gedraai van de agenten voor er ingegrepen wordt. Gewoon 3 keer vorderen en dan ingrijpen, dat voorkomt dat de spanning zo hoog oploopt. Als de politie een opdracht geeft dien je die op te volgen, of dat terecht is of niet maakt op dat moment niet uit, dan dien je naderhand maar een klacht in, ga zo door jongens van de politie!!!!

 4. Ik eet zo vaak in de tram en vaak wordt het oogluikend toegestaan door de controleurs en als er eentje zijn dag niet heeft verzoekt hij vriendelijk of ik het weer kan dichtpakken. Maar het gaat te ver naar mijn mening om iemand te verzoeken om de bus te verlaten om eten. Escalatie is de controleur aan te rekenen die daarvoor de politie inschakelt. Ik kan me voorstellen dat de jongen blijft zitten, want anders moet ie om een beetje eten weer een uur wachten op de volgende nachtbus.

 5. @ Ferry 15 Nov 2010 – 12:44 pm
  Ik ben benieuwd of je diezelfde mening nog toegedaan bent als de politie op een dagje eens keihard optreedt tegen jou. Persoonlijk hoop ik dat die dag voor jou snel mag aanbreken. En dan niet huilie huilie gaan doen he.

 6. @ Ferry:

  Jij hebt duidelijk nooit buitensporig politiegeweld meegemaakt, anders piep je wel anders. Ik kan uit eigen ervaring spreken, ik wil niks met dat opgefokt stelletje te maken hebben. Nee, met zulke optredens krijg je het vertrouwen van de burger?…..

 7. Nee dat heb ik inderdaad nog nooit mee gemaakt, als de politie namelijk wat aan me vraagt dan doe ik dat, dat zou iedereen moeten doen, als die jongens gewoon de opdracht gevolgt hadden was er geen geweld geweest, maar de heren vonden dat ze niet de bus uithoefden en daar slaan ze de plank mis. Ze hebben de kans gehad de bus rustig te verlaten, doen ze dat niet dan is dit het gevolg, ik hoop dat de leidinggevenden en het beleid van de politie deze actie steunen, dat is de enige manier om dit respectloze volk in het gareel te krijgen, de linkse aai over de bol manier probeert men al jaren en wat heeft ons dat opgelevert?

 8. Ik ben afhankelijk van wat ze hier een metro believen te noemen, een halte vanaf het beginstation. In de spits zou je wel gek zijn te wachten tot de aan deen kant passerende metro terug is en weer stampvol. Dus maak iker een gewoonte van in te stappen, mee te rijden naar het eindpuntterijden, mijn zitplaast in te nemen en terug en verder.

  Hoho. Dan komt er wel mooi een overvalcomando van zeven (7) smerissen met hond de metro binnenstappen om mijn kaartje te controleren, want het is toch wel uiterst verdacht als je zomaar blijft zitten bij het eindpunt.
  “Wat ee npech he” zeg ik dan als ze teleurgesteld vaststellen dat ik legaal mijn zitplaats ineem. “Jij moet je grote bek houden,” wordt mij dan vriendelijk teruggezegd, want het zijn heel nette mensen bij de politie.

 9. Ik ben helemaal voor dit ingrijpen van de politie, ik vindt alleen ook dat al die mensen die eromheen staan te schreeuwen e.d. De politie moet nog harder ingrijpen anders ontsnapt de maatschappij en worden we allemaal criminelen.

 10. @ Ferry:

  Moet je vooral doen Ferry, als een hond met staart tussen de benen, gehoorzamen aan oom agent omdat ie zegt dat je de bus uit moet gaan omdat je eten bij je heb. Volgens getuigen verklaringen was het eten dichtgeknoopt. En ga jij maar weer een uur wachten op de volgende bus in de kou, na een avondje stappen, terwijl je eigenlijk gewoon naar je bedje wil. Ik zie overigens nergens agressief gedrag van de jongen. Op een gegeven moment kon hij zelf geen kant meer op, want hij is met zijn rug tegen het raam, links van hem een agent en voor hem ook.

 11. @ Jouke 15 Nov 2010 – 1:03 pm
  Als ze eerst optreden tegen dat dom rechts gekrijs van jou dan vind ik dat prima hoor 😀

 12. @ sjef:
  Inderdaad als we willen dat het hier weer eens normaal wordt in plaats van Goudse taferelen zal men moeten luisteren naar de politie, en daar hoef je heus je staart niet voor tussen je benen te doen, dan sla je weer door. En ja dan mis je je bus maar dat is er ondergeschikt aan, had ie zn broodje in zn tas gehouden had hij bij voorbaat geen probleem gehad. En dat ie geen agressief gedrag vertoont naar d epolitie lijkt me ook niet meer dan normaal, had ie de opdracht ook nog opgevolgt en buiten in alle rust zonder die krijsende idioten erom heen zn verhaal gedaan dan ws gelijk de bus weer in gekunt met een waarschuwing, het probleem is de jongen, die hoort echt gewoon te luisteren als de politie hem iets vraagt.

 13. @jvdheuvel

  Akkoord maar in een normaal land worden ook in bussen geen 22 talen gesproken door elkaar. De samenleving is leuk maar integreren moet ook. En één van de oorzaken waarom de integratie mislukt is het gebrek aan respect vanuit de 2e generatie allochtonen die niet willen integreren. Dat zijn jongeren die hun eigen plan trekken en daardoor de complete samenleving terroriseren e.d.

 14. @18 als in de bus eten in jouw ogen al gelijk staat aan “de complete samenleving terroriseren” dan kan ik me voorstellen dat jij het heel erg zwaar hebt.

  Sterkte daarmee.

 15. @ Jouke 15 Nov 2010 – 1:36 pm
  Allochtonen spreken in de bus onderling hun eigen taal omdat ze niet afgeluisterd willen worden door nieuwsgierige en bemoeizieke hollanders zoals jij.
  Als je niet tegen andere talen kan zet dan maar een koptelefoon op en ga luisteren naar je nederlandse muziek

 16. Het komt toch regelmatig voor dat ik maar 21 talen in de bus hoor spreken… 😀

 17. @Ram

  Ik ben geen bemoeizuchtige nederlander maar ik vindt gewoon dat we, volgens de nederlandse staat, in theorie maar 2 talen mogen spreken in nederland: Nederlands en Fries. Ik heb nergens gelezen dat het pappiamento, marokkaans, turks, chinees, japans of wat voor taal dan ook daarbij hoorde…..

 18. Zout op met je Fries, als de Randstad de geldkraan dichtdraait eten ze daar alleen nog maar rundvlees en koeievlaai!!!!

  ot moawn hahaha

 19. @ Jouke 15 Nov 2010 – 1:45 pm
  Dus jij wilt het verbieden dat allochtonen onderling in hun eigen taal spreken. En dan durf je nog te beweren dat je niet bemoeizuchtig bent. Lol, flikker maar op met je vette leugens

 20. ps. Als een nederlander een andere nederlander in de bus tegenkomt in bijv. een afrikaans land dan gaan ze heus geen gesprek voeren in de locale afrikaanse taal

 21. #16 “goudse taferelen’ 💡 O ja de bloembollen gooiende en chocolade spillende jeugdige terroristen 🙄

 22. @23
  Nu Bonaire, Saba en St. Eustatius Nederlandse gemeenten zijn zijn Papaimento en Westndisch-Engels ook landstalen. Gek evengoed dat het regime deze kans om Engels tot rijkstaal te veheffen laat liggen.
  Laat mij raden – het heeft vast NIETS met de huidskleur van de sprekers m/v te maken. Maar waarmee wel?

  Overigens is het mij even ontgaan dat de buspassagier met zijn etenszakkie geen Nederlands sprak, maar dit terzake.

 23. @ Jouke:

  😀 😀 😀 😀 😀 😀

  Wat moeten Japanners of Fransen die toevallig een dagje Amsterdam doen spreken dan, ook verplicht Fries en Nederlands?

 24. @ Ferry:

  #16 Nou, in dat geval had de politie toch ook net zo makkelijk tegen die jongen kunnen zeggen. Hey yo, doe ff dat broodje in je tas en dan praten we nergens over. Maar zij komen gelijk met zn tweeën met een klote uitstraling en verzoeken die jongen de bus uit te stappen. En de controleur had het eigenlijk al kunnen vragen ipv van politie erbij te halen.

 25. ## 32 Gelijk heb je, als ik naar de Chinees ga versta ik er ook geen hout van, mag dat dan ook niet meer? 🙄

 26. Jouke Schreef:

  @jvdheuvel
  Akkoord maar in een normaal land worden ook in bussen geen 22 talen gesproken door elkaar. De samenleving is leuk maar integreren moet ook. En één van de oorzaken waarom de integratie mislukt is het gebrek aan respect vanuit de 2e generatie allochtonen die niet willen integreren. Dat zijn jongeren die hun eigen plan trekken en daardoor de complete samenleving terroriseren e.d.

  In de USA worden zelfs meer dan 22 talen per bus gesproken , inclusief de buschauffeur .. daar noemt iedereen zich trouwens ook naar hun afkomst , b.v. Iers-Amerikaans …
  En dat domme gesufkut over “respect”de eerste generatie was netjes , aleen zag de tweede generatie hoe hun moeder en vader behandeld werden , en zijn ze zich héééél geintergreerd net zo tegen Nederlanders gaan gedragen ….

 27. Jouke Schreef:

  @Ram
  Ik ben geen bemoeizuchtige nederlander maar ik vindt gewoon dat we, volgens de nederlandse staat, in theorie maar 2 talen mogen spreken in nederland: Nederlands en Fries. Ik heb nergens gelezen dat het pappiamento, marokkaans, turks, chinees, japans of wat voor taal dan ook daarbij hoorde…..

  Hoe achterlijk ben je Jouke? Het hoort bij de Universele Mensen Rechten de vrijheid om welke taal dan ook onder elkaar te praten.

  Ik zou zeggen, wen maar aan.

  En je gezwets mag je best met je racistisch/xenofobe vriendjes gebruiken.

 28. Ferry Schreef:

  Complimenten voor het optreden van die agenten, het wordt eens tijd dat dat opgeschoten tuig aangepakt wordt, het enige wat voor verbetering vatbaar is, is het gedraai van de agenten voor er ingegrepen wordt. Gewoon 3 keer vorderen en dan ingrijpen, dat voorkomt dat de spanning zo hoog oploopt. Als de politie een opdracht geeft dien je die op te volgen, of dat terecht is of niet maakt op dat moment niet uit, dan dien je naderhand maar een klacht in, ga zo door jongens van de politie!!!!

  Prachtige taal Ferry. Precies hetzelfde taalgebruik wat door Honecker in de DDR altijd bezigd werd! Ga zo door en de Grote Blonde Pieper zal zeker ook nar jou gaan luisteren.

 29. Wat een gelul over taal. Het gaat erom dat de politie erbij is gehaald door een controleur die wil dat hij de bus uitgaat. Dan moet hij gewoon luisteren naar de politie of moeten ze zeggen “nou als je er niet uit wil gaan we wel weer weg”. Hij roept de ellende over zichzelf af en als hij zich dan ook nog verzet en de politie gaat slaan is het geweld dat tegen hem gebruikt is meer dan terecht. De enige kritiek die ik kan Bedenken is dat de politie te lang sociaal bezig is om op hem in te praten en dat er van mij nog wel een paar de bus uit gezet konden worden.

 30. Dus als jij een boterham zit te eten in de bus, de controleur vind dat hij zijn plicht moet doen en krijgt jou zo ver dat je je buidel dicht maakt, dan nog moet er een politiemacht uitrukken om te zorgen dat jij met je dichte broodbuidel uit de bus wordt verwijderd. Politiemacht om 1 persoon die rustig op een stoel zit uit een bus te halen. Vinden we dat kloppen? Ik niet.

 31. Let nou eens op! Ze zijn er bij gehaald (geroepen) omdat hij weigerde te bus te verlaten, als ze dan komen (omdat ze gebeld zijn!!) en vragen of hij de bus wil verlaten en hij doet dat niet moeten ze dan weer weg gaan en zeggen “sorry hij wil niet”. Dan valt heel Nederland zeker over het laffe optreden van onze politie heen. Hij had gewoon moeten luisteren was er niks aan de hand geweest, zich zeker niet moeten verzetten en als je dan ook nog gaat slaan mag die hond hem van mij flink bijten. Ik zelf zou denk ik geen hond ingezet hebben maar had dan weer wel eerst een deel van die bus ontruimt om van dat slappe geschreeuw af te zijn.

 32. Ik let op. 🙄 Zit een jongen te eten in de bus. Mag niet. Controleur grijpt in en roept politie. Politie komt met overmacht met hond om één jongen uit de bus te zetten. Dat zijn toch geen maatregelen? Dat is net zo bezopen als het leger inzetten tegen de bloembollenterroristen van Gouda die óók nog met chocolade knoeien op de glijbaan. Nou dat zijn me wel bedreigende daden hoor. 😥

 33. O en waarom moest hij de bus uit? Omdat hij zat te eten. Tjonge jonge jonge. Toen politie kwam had hij knapzakje al dichtgemaakt. Politie kon hem dus niets meer maken. Vroeger werd er dan gezegd, niet meer doen hè? tegenwoordig word je in elkaar geramd. Oef wat kan ik me daar kwaad om maken. 👿 Dat je erbij haalt dat als ze niets hadden gedaan dat weer over het net was gegaan omdat de politie zwak was. Dat komt ook door de stemmingmakerij van die gek met die blonde pruik, die eigen volk wel coulant straft, maar anderen door de knieen wil schieten. Het was een jongen die rustig in de bus zat! 👿 Ga er bijna van vloeken 👿

 34. ach buscontroleurs , wij beveiligers zijn doorgaans als niet de slimste 😀 maar zelfs het diknekkenlegioen kijkt op buscontroleurs neer … En meteen de politie erbij … en wat raaaaaaaaar de door de politie in elkaar getrapte meneer had een kleurtje , tja even een negert op zijn plaats wijzen voor eten waar het niet mag .. daar voelt een groepje witte agenten zichh dapper genoeg voor …

 35. @44 *Kuch* 🙂 jij bent de eerste die het is opgevallen.

  Maar ja zoals eerder het had niet hoeven escaleren, eten was dichtgeknoopt en jongen vormde geen gevaar. En toch gaat de pliesie er met de lat overheen. Dat vind ik buitensporig politiegeweld. Nogmaals het had afgedaan kunnen worden met een waarchuwing van de conducteur,van ” ey yo doe dat eff in je tas of knoop het dicht , wacht tot je buiten bent. ” Zelfde geld voor de politie.
  Maar ik heb nou niet bepaald het idee dat de politieacademie de rekruten mensenkennis bijleert of omgaan met conflictsituaties,vooral die jonge agenten niet.

Reacties zijn gesloten.