‘Het negeren van Wilders werkt niet, en is zelfs immoreel’

Deze kop trekt wel de aandacht, gelukkig zakt de bloeddruk bij het verder lezen van dit stuk van  Jeroen Bouterse (what’s in a name?), historicus en hij promoveert momenteel in de filosofie. De trend van de laatste tijd dat de PVV een hele normale partij is, dat Wilders gewoon mee mag regeren met de VVD en het CDA, dat wij dat allemaal maar helemaal gewoon moeten vinden omdat we in een democratisch land leven, gaat mij wel zo vreselijk, godsgruwelijk de keel uithangen!

Er is niks normaals aan een fascistische, xenofobische, racistische partij/stichting. Met maar één lid dat alleen ‘hit and run’ en ‘facts free politics’ bedrijft. Die nergens op aangesproken kan worden, die nergens een oplossing voor heeft. Die stigmatiseert en polariseert. Die samen met het gedoogwrak Nederland een slechte naam bezorgd. Waarom? Gewoon omdat het kan.

Zolang er onrecht en discriminatie plaats vindt in Nederland en ik adem, zal ik blijven schrijven dat dit bestaat. De wereld zal daar niet geschokt op reageren, maar ik zal niet stil zijn en ik hoop met mij alle anderen die zo denken ook niet. Ik zal nooit accepteren dat dit normaal is, want dit is niet NORMAAL!

 

3 gedachten over “‘Het negeren van Wilders werkt niet, en is zelfs immoreel’”

 1. Bouterse stelt terecht dat je moet blijven ageren tegen Wilders. Maar hij schrijft onder meer:

  We hebben alle antwoorden op Wilders inmiddels wel gehad – terugschelden, sussen, negeren, tolereren, relativeren, duiden. Niets lijkt echt te helpen. Wat nu?

  Dat niets lijkt te helpen lijkt een verkeerde conclusie. Wilders valt te beschouwen als een kanker voor de democratie. Tegen kanker is er niet één alles verhelpend medicijn, geen panacee. Bestrijding ervan vergt een combinatie van middelen. Hetzelfde procedé geldt ook voor Wilders: aanvallen op meerdere fronten en met meerdere middelen.

  Dat niets helpt lijkt vanwege een andere reden ook onterecht. Wilders is na de Arabische Lente stilletjes geworden over de inherent ondemocratische houding van de Arabische moslims. Fact free politics valt niet vol te houden als de feiten zo overduidelijk anders uitwijzen. Daarbij is het voor Wilders tegenstanders natuurlijk wel zaak de hang naar democratie van de moslims telkenmale onder diens neus te wrijven.

 2. De MINDERHEID (what’s in a name?) coalitie heeft geen kans om te regeren oftewel de rabiaatbruine politiek door te voeren behalve met hupl van de racistische,xenofobe stichting, daarom nu de roep is – Alle hens aan dek om PVV/Wilders te verdedigen, anders zinkt onze boot genadeloos!

  Het is volledig doorzichtig qua tactiek.

 3. @Sjaax, nu heb je mij aan je kant: ” Wilders valt te beschouwen als een kanker voor de democratie. ”

  Scherp gezien en goed uitgedrukt. Klopt als een bus.

Reacties zijn gesloten.