Het mooist van Amsterdam, ja dat is Noord

Noord is eigenlijk niet Amsterdams.
Noord is tegelijk Amsterdamser dan Amsterdam nu is. Amsterdam ten zuiden van het IJ dan.
Mijn band met Noord beslaat meer dan een halve eeuw. Ik heb het stadsdeel zien groeien en veranderen. Kijkend naar de foto’s bij het stuk van Gabriëlle Jurriaans word ik besprongen door een Noord-koorts: het licht, de ruimte.
Zie ook het filmpje hier. Het zegt u hoogstwaarschijnlijk niets, maar het is waar ik volwassen geworden ben.
Waag het niet er een rijkeluitjesbuurt van te maken.


Mijn Amsterdam Noord, Harry Slinger, Bob Verhoef en de Orlando’s. Een merkwaardige opvolger van Ik verveel me zo. Die single werd oorspronkelijk alleen verdeeld via het buurt- en clubhuiswerk (dat had je toen, mensen!) in een eenvoudiger en dus betere uitvoering. Deze single was oorspronkelijk uitgegeven door de krant de Noord-Amsterdammer (die had je toen, mensen).