Het midden heeft het bruine uniform wel in de kast: Hugo de Jonge aan het woord

“Hugo de Jonge” – hij is vice-premier in Rutte III, een kabinet dat gespecialiseerd is in nondescripte onbekenden (of incompetente bekenden, Halbe was er bij!) en ik zou moeten opzoeken wat hij precies doet in dat kabinet. En daar heb ik helemaal geen zin in. Zin an dan, om hem te parafraseren.
Hij is van het Christen-Democratisch Appèl. “NPORadio1” (nog zoiets wat mijn totale vervreemding van dit land illustreert – ze bedoelen geloof ik Hilversum 1) sprak deze De Jonge, op de fiets.

De Jonge vertelt in het interview, dat op de fiets werd afgenomen, dat hij geïnspireerd is door Pim Fortuyn. “In de tijd dat hij opkwam was ik leraar in Rotterdam-Zuid. De dingen die hij benoemde, over mislukte integratie en de kwalijke kanten van de multiculturele samenleving, zag ik om me heen gebeuren. Ik vond het heel bijzonder dat hij dat aankaartte.” De Jonge heeft nooit overwogen om zich aan te sluiten bij Fortuyn. “Het CDA sluit het best aan bij mijn mens- en samenlevingsvisie. Het is een echte middenpartij.”

We zijn gewaarschuwd – de grijze muizen van het midden hebben hun bruine uniform al klaar.
Lees, luister, huiver.