Het meeuwenkwartiertje roem van Rudmer Heerema (VVD)

266px-Ivory_Gull_PortraitRegelmatig moet een van de eenenveertig non-valeurs die de VVD-fractie in de Tweede Kamer vullen iets van zich laten horen omdat wij met zijn allen anders glad zouden vergeten dat hij of zij bestaat. Vandaag is de beurt aan zekere Rudmer Heerema, u weet wel. Toch? Rudmer vindt dat je op attractiepark de kaasmarkt in Alkmaar niet eens meer ongestoord een bitterbal kunt eten (voor de hand liggende kost op een kaasmarkt waar niets substantieels op het gebied van kaas gebeurt in het echt). En dat ligt, weet Rudmer, aan “de meeuwen”. En de VVD wordt in de media “de liberalen” genoemd en liberalen houden niet van overlast, dat is algemeen bekend. Dus:

De liberalen stellen daarom voor dat het dier van de lijst met beschermde inheemse diersoorten wordt gehaald en bestreden wordt

Een rondgang op waarneming.nl levert voor Nederland 29 soorten meeuw op, en achttien ondersoorten of hybriden. Sommige van deze soorten zijn wereldwijd zo zeldzaam dat zij ook wereldwijd als beschermd gelden. Maar voor een liberale bitterbal zet Bruin II ongetwijfeld graag verdragen opzij.
(Ik ben nog aan de Jagers en Burgemeesters voorbijgegaan, die niet “meeuw” heten maar voor een VVD-onbenul ongetwijfeld ook gewoon als afschiet- of vergasbaar zullen gelden.)

Meer hier en hier.

16 gedachten over “Het meeuwenkwartiertje roem van Rudmer Heerema (VVD)”

 1. Wat hebben VVDers toch met afschieten of vergassen? Wacht, het scheelt een letter maar het gedachtengoed blijft hetzelfde.

 2. Wie nog mocht twijfelen aan het op nazi gedrag gelijkende eencelligen gedachtengoed van rechtse politici lees dit maar eens:

  Een Franse politica van de rechtse partij UMP zegt woedend te zijn omdat ze op het strand een vrouw met een hoofddoek zag. Nadine Morano schrijft op Facebook dat ze vindt dat geklede moslima’s met ook nog een hoofddoek, niet op de Franse stranden thuishoren. Haar uitspraak en de foto van de vrouw op het strand zorgen voor de nodige ophef in Frankrijk de afgelopen dagen.
  Nadine Morano:
  ‘Als je dat soort taferelen ziet, dan staat dat toch haaks op onze cultuur, op de gelijkheid tussen man en vrouw?’ schrijft de boze politica op haar facebookpagina.

  Prachtig hoe rechts addergebroed steeds weer bevestigd dat zij gewoon rasistische neo nazi’s zijn!

 3. Om terug te komen op meeuwengate, ik ken een meeuw welke misschien wel in aanmerking komt voor wat drastischer maatregelen!

 4. En die vogel dan op die logo’s en poster’s van die ‘hele normale partij met hele normale standpunten waar heel prettig mee samen te werken is’ dan? Wordt die ook bestreden? O nee, VVD en PVV: één pot natte fascistische diarree.

 5. wat apart dat er allemaal andere dingen bijgehaald worden in deze discussie, het ging heer Heerema volgens mij om de meeuwen, dieren vanaf 0400u nachts lopen te gillen, die er geen been inzien met hun gedrag een eend te vermoorden (omdat er iemand zo vriendelijk was de dieren te voeren, meeuwen kwamen erbij en affijn, en ik stond erbij en keek ernaar en verbaasde me over dit al…)
  ook ik heb 5,5 jaar op een basisschool gewerkt alwaar de dieren regelmatig gevaarlijk waren voor onze kleuters, omdat hun jongen op het plein liepen, en dierenambulance regelmatig weigerde de jongen op te halen : ‘”want hete betreft beschermde dieren meneer””
  ook dieren die prima op een diervriendelijke manier aangepakt kunnen worden : ik denk aan pennen op een dak en eieren rapen bijvoorbeeld
  en wat de noodzaak tot beschermen betreft neig ik ertoe het met Heer Heerema eens te zijn : er zijn er gewoon teveel buiten het feit dat ze op het strand horen en niet in het binnenland
  met vriendelijke groet
  een partij-voor-de-dierenstemmer

 6. Helaas Jan Zwaanenveld (what’s in a name) heeft J.vd B. gelijk. Meeuwen zijn zeer agressieve beesten. Ze doden inderdaad eenden en ander gevogelte. Als jij iets eetbaars bij je hebt, pikken ze dat uit je handen, Ze krijsen de hele dag door en dat begint inderdaad al om vier uur in de ochtend. Ze nestelen vaak op daken van flats en als je gewoon voorbij loopt vallen ze je aan, (omdat ze een nest hoog op het dak hebben)vlak boven je hoofd krijsend en ze hebben zeer scherpe snavels of schijten je onder. Ze slopen vuilniszakken open en maken een enorme rotzooi. Dit gebeurt vooral dicht bij de kustplaatsen en ik neem aan dat jij daar niet woont: “waarover men niet kan spreken” etc.
  Nu ben ik onmiddellijk bereid toe te geven dat vergassen (het woord alleen al) of afschieten voor mij geen optie is, maar eieren schudden wel.
  En je raad het misschien al: ook ik stem P.v.d.D.
  p.s. dit onderwerp stond uiteraard ook in Elsevier (volle neef van Televaag) en daar was het reaguurvolk ook verontwaardigd. Niet de meeuwen, maar de moslims vormen een plaag!

 7. De mens, is het meest kwaadaardige, moorddadige en nietsontziende beest, die zo vervreemd is van de natuur dat zij de wezens waarmee zij deze aardkloot moeten delen bij het minste en geringste wil uitmoorden omdat zij daar in hun ogen last van heeft.

  We over bevolken deze aarde en veroorzaken enorme overlast.

  Stel je voor dat er een ander dier op aarde was met de zelfde mentaliteit als de mens.

  We zouden rigoureus geruimd worden.

 8. Edward:
  Niet meeuwen maken een rotzooi, dat doen mensen. Meeuwen zijn van nature opportunistische vogels, net als kraaien, en maken van de gelegenheid gebruik. En dan nog iets:

  p.s. dit onderwerp stond uiteraard ook in Elsevier (volle neef van Televaag) en daar was het reaguurvolk ook verontwaardigd. Niet de meeuwen, maar de moslims vormen een plaag!

  Waarom verwondert mij dit niet! Elsevier en Televies. Lijfbladen van nazi Nederland! mag ik aan u vragen wat u vindt van nazivolk wat reageert in Elsevier en Televies want dat mis ik een beetje.

 9. De heer Heerema komt met een macabere oplossing..afschieten die meeuwen. Je verdiepen in het hoe en waarom daar doen we tegewoordig niet meer aan bij de V V D, maar werpen het ego voor de camera en bedenken drastische maatregelen. De gemeente Alkmaar verstrekt gratis rollen gele vuilniszakken. Dit schrikt de meeuwen af, maar ongeïnteresseerde onbenullige burgers zetten hun zooi buiten in grijze, witte of boodschappentassen. Dat de zakken worden opengescheurd interesseert ze geen bal.
  Zet al die kuierende stadswachten maar in en dan flinke boetes uitdelen en een rol gele vuilniszakken. Dat gevoer moet ook afgelopen zijn en dat gegooi met patatten of brood. De meeuwen keren vanzelf wel weer terug naar gebieden waar ze hun voedsel voorheen ook vonden.

 10. @Edward, je hoeft mij echt niets over meeuwen te vertellen. Ik houd mij sinds 1977 vrijwel iedere dag bezig met vogels. Ik zal niet ontkennen dat er in sommige gevallen overlast kan ontstaan door meeuwen, dat is een feit. Meeuwen doden is echter geen oplossing. Voor iedere doodgeschoten of vergaste meeuw is er in no time een volgende. Je moet iets aan de oorzaken doen, net als bij de ganzen, waarvan het ook totaal zinloos is om ze te vangen en te vergassen zonder iets aan de oorzaken te doen. Waarom zijn er op bepaalde plaatsen zoveel meeuwen? Omdat mensen er een pestzooi van maken. Omdat veel mensen tegenwoordig hun afval liever neergooien waar ze op dat moment staan i.p.v. even naar een vuilnisbak een meter verderop te lopen. Omdat diezelfde vuilnisbakken niet vaak genoeg geleegd worden. Omdat er te weinig vuilcontainers zijn waarin men zijn vuilniszakken kwijt kan. Omdat platte daken volop ideale nestgelegenheid bieden aan meeuwen. Men moet in de politiek zijn verstand eens gaan gebruiken en niet zomaar wat roepen terwijl men van toeten noch blazen weet. Pak het zwerfafval aan, zorg voor voldoende vuilcontainers, maak daken ongeschikt om op te broeden, maak de burger bewust en handhaaf. Maar ja, dat kost allemaal centjes. Dus kiest men voor zinloze kortetermijnpolitiek die op termijn nog veel meer zal kosten.

 11. Het meeuwenprobleem hier in den Haag is zo goed als verdwenen sinds er ondergrondse vuilcontainers in bijna de gehele stad zijn geplaatst .. iets waar de PVV trouwens rabiaat tegenstander van was ..

 12. @ Jan Zwaaneveld niet prettig antwoord, tegen mij, wel weer grappig dat je verder een vrij gelijkaardig antwoord geeft als ik : je hebt mijn verhaaltje verkeerd gelezen misschien ?

 13. Deze van Jaap vond ik erg passend: “Ze roven het eten uit je mond, ze maken er een bende van en ze krijsen onophoudelijk. Weg met die VVD’ers.”

Reacties zijn gesloten.