Het masker is gevallen: AfD kan zich samenwerking met nazi’s goed voorstellen

De extreemrechtse anti-immigratiepartij Alternative für Deutschland (AfD) sluit niet uit in de toekomst samen te zullen werken met de NPD, een openlijk nazistische partij. De top van de partij heeft de afdeling in Mecklenburg-Vorpommern daarvoor toestemming verleend: “wanneer de NPD met goede voorstellen komt, zullen wij daar net zo min tegen stemmen als bij goede voorstellen van Die Linke”.

Frank_Franz
NPD-voorzitter Frank Franz. Illustratie: Wikipedia

De democratische partijen in Mecklenburg-Vorpommern hebben tien jaar geleden een pact gesloten tegen de NPD. Voorstellen van de NPD worden per definitie afgewezen en wanneer de regels een antwoord voorschrijven, doet één partij dat altijd uit naam van alle anderen.

 

Uit het partijprogramma van de NPD (overgenomen van Wikipedia):

(…) De vereniging van de twee Duitslanden, (…) , de migratiestromen naar en binnen Europa, (…) , de groeiende twijfels bij het heersende materialisme, hebben nieuwe vragen opgeworpen. (…) De heersende politieke en maatschappelijke kringen zien vooral de ‘multiculturele samenleving’ als oplossing, waarbij vervanging van het ene volk door het andere de machtskringen aan de macht moet houden. De NPD daarentegen wil de machtskringen vervangen, om het Duitse volk een toekomst te geven binnen de Europese volkerenfamilie.Wij zijn tegen de verstofte ideologieën van voorbije eeuwen, tegen Verlichtingsutopieën, en tegen de multi-etnische excessen waaraan het Duitse volk op dit moment is blootgesteld.We zijn tegen overheersing door buitenlanders, tegen te grote invloed van het buitenland, tegen uitbuiting en onderdrukking, vóór Duitse vrijheid en voor vrijheid van de volkeren.

Concreet vindt de NPD dat:

  • (H.2) “kinderbijslag als volkspolitieke maatregel mag slechts aan Duitse families worden betaald”;
  • (H.5) “Arbeidsplaatsen moeten eerst aan Duitsers worden gegund”.

Bron: Handelsblatt