Het is allemaal liefde!

Fantastisch die vrijheid van meningsuiting, niet aan zitten. Ook niet door Pegida-typetjes op hun bek te slaan. Maar je hoeft ze ook geen stroop om de mond te smeren. Het is me dan ook een raadsel waarom Kirsten Regtop namens Groen Links Apeldoorn Pegida-voorzitter Edwin Wagensveld, een pot stroop stuurt.

Fractievoorzitter Kirsten Regtop schrijft: Aanvankelijk schrok ik enorm van jouw komst naar Apeldoorn, nou ja, de komst van de (onder andere) door jou aangestuurde beweging Pegida. De berichtgeving in de media zijn immers niet al te lovend over de mensen die met de door jou georganiseerde protestmarsen meelopen. Maar ieder heeft het recht te demonstreren, dus jullie ook. In sommige opzichten benijd ik mensen die meelopen en zich patriot voelen. Helaas ben ik in de loop der jaren echter een groot deel van dit ietwat naïeve wereldbeeld verloren.

Voel je ‘m? Kirsten wil praten. Tja, maar met welk doel?

Heeft Kirsten enig onderzoek gedaan naar waar Wagensveld voor staat? Denkt ze nu echt dat de man, die via een Duitse website allerlei hier verboden wapentuig verkoopt, een serieuze gesprekspartner is?

Kirsten wil praten met Pegida. Waarover dan? Het weer ofzo? Heeft het ook maar enige zin om met fascisten te praten over het eind maken aan de uitsluiting van vreemdelingen, met name moslims? Het is hun bestaansgrond, meer programmapunten zijn er niet.

Kirsten eindigt (na de gebruikelijke humanistische retoriek) met: We hoeven het niet eens te worden, maar laten we in ieder geval de deur open zetten voor andermans beweegredenen. Jullie zijn bij mij welkom.

Vraagt Kirsten: Hoe zijn jullie zo bij jullie afwijzing gekomen?
Zegt de Pegida-voorzitter: Moet je nou es goed luisteren, dame, ik mot die Arabieren hier niet. En ook niet die zwartjes.
Vraagt Kirsten: Maar je zou mensen toch ook kunnen omhelzen in plaats van hen van je af slaan?
Zegt de Pegida-man: Ojee, daar had ik nou niet aan gedacht, wat een prachtig idee!

Als binnenkort Pegida-Nederland zich opheft, onder de indruk van al die liefde, trekken we allemaal naar Apeldoorn voor een feestje. Waar is het feestje? Daar is het feestje. Allemaal liefde, de aarde ontsluit zich, spontaan ontluiken er bloemen, fonteinen spuiten wijn, de kosmos opent zich en de sterren dansen voor ons.

Laten we dan nu zingen het lijflied van Groen Links Apeldoorn: In een groen groen groen groen knollen- knollenland. Wel zachtjes natuurlijk, anders komen de jagers.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.