Het fascisme is in Nederland dankzij de FNV een beetje sterker geworden

2016-10-15-wd-goebbels

Allereerst: Alexander Jansen, de man van het ‘Raspoetin69’-account op Twitter die tekent voor bovenstaande tekst heeft natuurlijk gewoon gelijk.
Daar kunnen Wierd Duk en zijn hordes op internet nog zo moeilijk over doen en over lopen janken en dreigen met processen middels ‘verzetsadvocaten’ en dergelijke, maar dat laat onverlet dat Jansen gewoon gelijk heeft.
Omgaan met tegengas is niet het sterkste punt van de meeste extreemrechtse activisten en fascisten in dit land.

2016-10-15-wd-goebbels-2

2016-10-15-wd-goebbels-3

Dat gezegd hebbende, wil ik het even hebben over hoe de FNV reageerde nadat de welbekende Esther Voet (in de beruchte traditie van de voormalige Sovjet-Unie die vele ook joodse dissidenten naar een psychiatrische inrichting verwees, is Voet ook van mening dat Jansen naar een psychiater moet) en het piece of lowlife van een hoofdredacteur van het AD, Van den Bosch zijn begonnen te stoken naar aanleiding van die tweet van Jansen met als resultaat dat de FNV laatstgenoemde publiekelijk liet vallen als een baksteen.
Onder het zich beroepen op ‘de gedragsregels’ is Jansen – zo zegt een anonieme woordvoerder via het Twitteraccount @FNV – ‘intern aangesproken op zijn manier van communiceren.’

2016-10-15-voet-fnv-excuus

Je kunt het trouwens ook lezen als: ‘Jansen kerel, je hebt dan wel volkomen gelijk met die Goebbels-vergelijking inzake Duk, maar dat zeg je niet zo en zeker niet in het openbaar.’
Dat zou ook kwalijk zijn maar een stuk minder kwalijk dan het feit dat de FNV nu de indruk wekt te zwichten – en niet alleen dat, maar ook nog eens als de wiedeweerga te zwichten – voor een zootje bruin gajes dat zelf dagelijks vrijwel niks anders doet dan bijna een miljoen mensen beledigen, schofferen en verdacht maken. En onder die dagelijks door hen verdacht gemaakte mensen zijn, stel ik me zo voor, heel veel FNV-leden. Wat vinden zij eigenlijk van de laffe en slappe houding van hun bond in deze?
Nu is verder de vraag wat die ‘gedragsregels’ zijn waar de onbekende twitteraar, die zich via het account van de FNV opwerpt als woordvoerder, op beroept en wat is het standpunt van de FNV-leiding hierover?

Is de FNV van mening – en is daar democratisch over besloten – dat het tere zieltje van de ‘heilige Duk’ die niet ‘extreemrechts’ genoemd wil worden (bij deze: extreemrechts en lees: fascist) onder alle omstandigheden heilig is en ontzien dient te worden? Is dat vastgelegd in een regel voor kaderleden en/of gewone leden? Als dat zo is, zou ik van een dergelijke vakbond geen lid willen zijn. Ten eerste zou ik niet het risico op besmetting met de bruine walm van Duk en Voet willen lopen en ten tweede denk ik (en dat wordt nog eens versterkt door het excuus dat nota bene aan die notoire haatheks met haar grote bek is aangeboden) dat een dergelijke vakbond ook niet veel voorstelt in het maken van een vuist tegen de willekeur en de macht van de werkgevers zoals Jansen hier stelt.

Hoe het ook is, met het excuus van de FNV aan nota bene roddeltante Esther Voet en het zwijgen tot dusver in deze van de leiding van de vakbond, heeft de FNV het fascisme in Nederland weer een beetje sterker gemaakt. Dat is buitengewoon kwalijk en het is gevaarlijk. Voor de heer Jansen, de leden van de FNV, een miljoen mensen (waaronder FNV-leden) die dagelijks door Duk en Voet de stront in getrapt worden en uiteindelijk is het gevaarlijk voor iedereen in dit land. Dus dat mensen hun lidmaatschap van de FNV opzeggen, is iets waar ik ze net als de heer Jansen met zijn vergelijking waar het allemaal mee begon, groot gelijk in geef.