Het eerlijke verhaal: als je meer dan de helft van je leven in NL woont moet je weg

Veertien jaar was Isaacs Darlington toen hij samen met zijn elfjarige broertje Prosper op de boot werd gezet, op de vlucht voor het geweld in Sierra Leone. Begin januari, vijftien jaar later, wordt hij Nederland uitgezet.

,,Te zot voor woorden. Het systeem is ziek”, zegt voorzitter Martin Sagel van de PvdA-fractie in Assen, waar de broers wonen. De PvdA trekt samen met andere politieke partijen, maatschappelijke en kerkelijke organisaties ten strijde tegen het besluit van de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Maar vooral ook tegen de absurdheid van het besluit.

Verder lezen.

Hier een petitie tegen de uitzetting:

Uiterlijk woensdag 13 januari a.s. komt er definitief een einde aan het verblijf van Darlington Isaacs in Nederland. Zo luidt in ieder geval de Beschikking van de IND inzake de procedure rond Darlington Isaacs die sinds 2001 in Nederland verblijft, samen met zijn jongere broer Prosper. Uitgeprocedeerd is hij en dat betekent maar één ding: vertrek!

In ons land zijn ze opgevangen en het is hen gelukt om hier succesvol te integreren, te studeren en als Assenaren door het leven te gaan. Na 14 jaar (!!) procederen voor een verblijfsstatus, is dit het trieste resultaat.

1 gedachte over “Het eerlijke verhaal: als je meer dan de helft van je leven in NL woont moet je weg”

  1. Pingback: Als je meer dan de helft van je leven in Nederland woont, moet je weg | dhjana.nl

Reacties zijn gesloten.