Het CIDI vliegt weer een keertje uit de bocht, dit keer met het citeren van een fout rapport

Het is soms wel lachen met onze eigen Joodse polder-lobby, het CIDI. Wat schrijft dit Centrum dat krachtens zijn naam ”Informatie en Documentatie” over Israel brengt op zijn site:

De Europese Unie heeft voor tientallen miljoenen euro’s de illegale bouw gefinancierd van meer dan 400 Palestijnse huizen zonder bouwvergunning op de Westoever. Dat stelt een rapport waar de rechtse Israelische NGO, Regavim, afgelopen vrijdag mee naar buiten kwam. De bouw in gebied C is in strijd met de Oslo-akkoorden, waarin staat dat geen van de partijen acties mag ondernemen die de status quo veranderen. Bovendien mag men in het door Israel beheerde gebied niet bouwen zonder bouwvergunning. Verschillende internationale rechters en leden van het Europees parlement hebben de bevindingen van Regavim in het gelijk gesteld. Diverse Israelische media wisten ondertussen te melden dat de Israelische premier Netanyahu al heeft besloten de huizen, waarvoor geen bouwvergunning is te laten afbreken.

Het rapport van Regavim spreekt over ‘EU-nederzettingen’ op ongeveer 17 locaties op de Westoever. De meeste daarvan zijn te vinden rond Ma’aleh Adumim en het omstreden E1-gebied. Op de meeste gebouwen zwaaien prominent de vlaggen van de EU, maar er zijn ook logo’s te vinden van NGO’s als Oxfam, die meegeholpen hebben met het uitvoeren van de projecten.

Geen bouwvergunningen, in strijd met Oslo-akkoorden want status-quo mag niet veranderen, EU-nederzettingen, internationale rechters en leden van het EU-parlement. Het is me wat, wat het CIDI uit dat rapport citeert.
Wat is Regavim?(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via:: Abu Pessoptimist