Het CDA in de mangel

Afgelopen donderdag is het CDA overleden. RIP.
De club van Leers werd afgelopen donderdag in de mangel genomen door de oppositie en wist eigenlijk geen uitweg uit de situatie Mauro.
De oppositie bij monde van Sharon Gesthuizen (SP), Tofik Dibi (GL), Hans Spekman (PvdA) en een verrassende Gerard Schouw (D66) hadden de club behoorlijk in de mangel. Onderstaande quote uit een artikel op de site van de Volkskrant geeft precies de arrogantie weer van het CDA:

De CDA-fractie probeerde donderdag aan de vooravond van het congres de onvrede in de partij te sussen met een voorstel om Mauro met een studievisum in Nederland te laten blijven. Na middernacht bleek geen enkele partij dat plan te steunen. De oppositie liet pijnlijk zien dat het CDA niet meer de machtigste partij is. En dat zeker niet de PVV, maar ook niet meer de VVD te hulp schiet.

Het was tenenkrommend om te zien dat er maar één clubje was die voor de motie stemde om Mauro een studie visum aan te laten vragen.
De oppositie stemde tegen, maar belangrijker, ook de regeringspartner VVD. Gedoger PVV was uiteraard ook tegen, het zal u niet verbazen.

Vandaag is het CDA herfstcongres in Utrecht, eens kijken wat daar uit komt rollen.
“Bent u voor deportatie, stem dan tegen en deponeer uw blauwe briefje in het rode mandje”.

De Livestream is te bekijken via Politiek24. Betere TV dan een paar gristen democraten die over elkaar heen rollen is er niet leert de ervaring. Mede door het bericht op de site van de Telegraaf CDA-top is dissidenten spuugzat . Dat moet mooie TV opleveren, dat kan niet anders!

Bent u nog niet uitgelezen, pak dan het stuk van Bas Heijne er even bij: Schaamte.