‘Het CDA is geen christelijke partij’

Religieuze argumenten spelen in Kamerdebatten zelden meer een rol. Alleen SGP en ChristenUnie bedrijven nog christelijke politiek. Eginhard Meijering schreef er een boek over: ‘Hoe God verdween uit de Tweede Kamer’.

Op de keper beschouwd zijn er volgens Eginhard Meijering geen drie maar slechts twee partijen in de Tweede Kamer die het predicaat christelijk kunnen krijgen, de ChristenUnie en de SGP, tezamen zeven zetels.

Moslims
“Met alle goede wil van de wereld kun je het CDA geen christelijke partij meer noemen. Moslims kunnen lid worden van de partij. Eén van hen is zelfs Tweede Kamerlid. De andere parlementariërs van het CDA beroepen zich in debatten nauwelijks op de Bijbel. Kamerleden van de CU en de SGP doen dat nog wel, maar wel minder dan vroeger.” (Trouw)

Dit zegt Eginhard Meijering, theoloog en predikant. Wij wisten het al, nu de rest van de wereld nog. Het CDA kan die C al heel lang laten vallen, want er is niks christelijks meer aan deze partij die er alles voor doet om in het pluche te blijven. Zelfs regeren met een facistische sekte houdt ze niet tegen om te regeren. Zelf brengen ze het als ‘in het belang van het land’, ik zie het als ‘ja, maar wij MOETEN meedoen! echt hoor, anders zijn wij  niet belangrijk enzo’.

Het gaat niet om het landsbelang, maar gewoon om egotripperij, volgens mij is daar vast een gebod tegen in de Tien Geboden. Iets met hoogmoed of zo?

3 gedachten over “‘Het CDA is geen christelijke partij’”

  1. Even een Fatwa van “Sheik” Al Bakrastani .. Iemand als Coşkun Çörüz die een kabinet dat op een vreemdelingenhaat gebaseerde partij hangt aan de macht houd is een strijder TEGEN de Islaam en als zodanig het predikaat “Moslim “onwaardig .. ( Fatwa is niet meer dan mening )

  2. voorheen de partij van de naastenliefde solliciteert naar nog veeeeel minder zetels nu het gerucht gaat dat er steun zal worden gegeven aan de stampvoetende führer die een miljard korting op steun aan de ontwikkeling van minder goed bedeelde landen wil om te voorkomen dat hij vroegtijdig uit het onwelriekende achterkamertje zal verdwijnen

  3. Dat de vrijzinnige (remonstrantse) Meijering zich hier überhaupt nog mee bezig houdt…

Reacties zijn gesloten.