Heropvoeden en empathie bijbrengen

Kees van der Staaij is zoals we allemaal weten, de partijleider van een partij die zonder al teveel emoties behalve enthousiasme collaboreerde met een genocidale bezetter die meer dan honderdduizend medemensen in dit land naar de gaskamers stuurde.
Kees van der Staaij is ook iemand die zelf nauwelijks emoties toont behalve wanneer iemand suggereert de opgesloten en weerloze bewoners van het getto van Gaza uit te roeien. Dan komen de emoties bij Van der Staaij wel even los en lacht hij zich een ongeluk.
Waar het exact mis is gegaan in het leven van die psychopaat, weet ik niet maar feit is dat het ergens op een of andere manier goed fout is gegaan bij hem.
Zo kan het gebeuren dat wanneer een jochie van drie dood op een stuk strand aanspoelt en symbool komt te staan voor de talloze dode leeftijdgenootjes die reeds in zee liggen of niet uit het oorlogsgebied konden wegkomen en daar omkwamen of vermoord werden, Kees van der Staaij ons aanpraat dat we daar niet zo over moeten lopen te janken.
Dat vertroebelt de kijk op de werkelijk belangrijke dingen des levens, is zijn boodschap. Namelijk een blank, joods-christelijk Europa van vreemde smetten vrij.
Zo is dat: ‘Krieg ist Krieg’ zeiden de nazi’s tegen mensen die al te emotioneel reageerden op de misdaden die begaan werden tegen de mensheid omwille van een blank Europa van vreemde smetten vrij.

Toen de vrienden van inmiddels voormalig CIDI-directeur Esther Voet vorig jaar bezig waren met het bedrijven van genocide en andere oorlogsmisdaden in Gaza, verscheen er op zekere dag in de media een foto van vier dode jongetjes op het strand van Gaza.
Vermoord door de Israëlische luchtmacht. De enige emotie van Voet: ‘Vre-se-lijk. Maar hey, het is wel oorlog hè.'
Deze haattrol kraag afgelopen week bij Pauw de gelegenheid uit te leggen waarom volgens haar Europa de grenzen moet sluiten voor de burgers die uit alle macht en wanhoop Syrië trachten te ontvluchten. Allemaal antisemieten en straks islamiseren ze Europa en nemen 'ze' de boel over. Ik denk dat ik het zo wel een beetje redelijk samengevat heb waar Voet voor staat. Alweer: een blank, joods-christelijk Europa van vreemde smetten vrij.
Waar het bij dat mens ooit mis is gegaan vermag ik net als bij Van der Staaij niet te weten en te kunnen verklaren maar ook bij haar is er iets gebeurd dat maakt dat zij doodleuk alsof het de normaalste zaak van de wereld is kan zeggen dat wat haar betreft totaal wanhopige mensen kunnen creperen als ze er van verdacht worden niet het juiste geloofje erop na te houden.
Alweer: 'Krieg ist Krieg.'

Terug naar dat dode jochie op het strand in Turkije.
Servaas van der Laan van het fascistoïde haatblog in druk genaamd Elsevier nam de gelegenheid waar om de totaal radeloze vader van Alan die zijn vrouw en kinderen verloren is een trap na te geven middels een kutopmerking als zou pa naar de tandarts willen.
Dat het gebit van die man door martelingen vernield was, paste niet in het volkomen empathieloze verhaal van Elseviers huispsychopaat die net als Breivik-bewonderaar Holman van voormalig verzetskrant ‘het Parool’ blijkbaar van mening is dat empathie iets slechts is. Iets voor watjes is.

Waar is het in hemelsnaam mis gegaan met lieden als Van der Staaij, Voet, Servaas en Holman?
Ik weet het zoals gezegd niet maar wat ik wel weet is dat in een klimaat waarin empathie in de media grootschalig wordt afgeschilderd als iets verderfelijks en iets wat zwak is, het niet zo raar is dat je dan lui krijgt als de blijkbaar pas getrouwde Paulus Theunissen die op Facebook verklaart dat mensen die hun religie belijden maar levend verbrand moeten worden:

2015-09-04 Paulus ThenussenIn Duitsland staat wanneer je dit soort haat op internet zet, de politie aan je deur.
Het wordt hoog tijd dat dit hier ook gaat gebeuren. Dat vereist wel echter een politieapparaat dat zich niet gedraagt als de gewapende tak van de PVV en wier leden ophouden met het bij de koffieautomaat uitschelden van moslims of nog erger: zelf op internet fantaseren over hoe mensen op de vreselijkste manier te vermoorden.
Nog beter is het om mensen als Kees van der Staaij, Esther Voet, Servaas van der Laan en Theodor Holman plus degenen die hen faciliteren en financieren op te pakken en opnieuw op te voeden.
Wie zich als dit soort lui gedraagt, moet maar eens een poosje wat van zijn vrijheid inleveren en eerst een paar zaken opnieuw zich eigen maken.
Vrijheid van meningsuiting stopt daar waar het overgaat in haat jegens anderen.