Hero Brinkman kent zijn geschiedenis niet

Is hij in goed gezelschap, want Mark Rutte wist van de week de betekenis van de Hollandsche Schouwburg niet. Ondanks dat hij zeven jaar over zijn geschiedenisstudie heeft gedaan.

Maar beste Hero, zeggen dat de hardwerkende burger nu aan links is overgeleverd, is niet het slechtste wat die hardwerkende burger kan overkomen. Voor zover ik weet heeft rechts nooit vrijwillig ingestemd met maatregelen die het werken lonend maakten voor de hardwerkende burger. Vrije zaterdag, kortere werkweek, meer vakantiedagen, minimumloon, ziektewet, WAO, AOW, allemaal niet dankzij rechts tot stand gekomen en onder luid protest van rechtse werkgevers.

Kijk maar hoe rechts tegen mensen in loondienst aankijkt, prima te zien in de maatregelen van dit gedoogwrak (dat nu op de klippen is gelopen). Ontslagrecht moet soepeler, flexwerkers zijn tweederangsburgers, mensen die ziek zijn moeten gewoon niet zeuren, mensen die geen rendabele productie-eenheden kunnen worden zijn het onderhouden niet waard.

4 gedachten over “Hero Brinkman kent zijn geschiedenis niet”

 1. Het enige voordeel is dat Hero weg uit Haarlem is en hopelijk na de verkiezingen opgerot is, jammer genoeg wel met wachtgeld. En om in PVV stijl te blijven: ´en dat van onze centen´.

 2. Zo eenvoudig ligt het niet. Het grootste deel van de sociale wetgeving in Nederland is het werk geweest van wat nu christen-democraten heten en verlichte liberalen, ds. Talsma voorop.
  De AOW is de belangrijkste bijdrage van een coalitie met sociaal-democraten.
  Zelfs de bijstand was een katholiek-liberaal bouwsel.

  Het slopen gebeurt ook door alle partijen, de PvdA van Wim Kok voorop.
  Dat de wetgeving er waarschijnlijk niet zou zijn geweest zonder georganiseerde arbeidersbeweging is weer iets anders. Juist doordat deze nu zwak of zo goed als afwezig is wordt de afbraak grootschalig georganiseerd.

 3. Beetje loze kreet van Brinkman, maar da’s denk ik de indoctrinatie van het PVV klasje, bij alles wat je zegt een sneer naar links, dat hebben ze allemaal hartgrondig gemeen die (ex)PVV’ers.

  Financieel gezien maakt links, rechts of midden voor de hardwerkende burger niet zoveel uit, of je nou door de kat of de hond wordt gebeten.
  De VVD is niet naar 15% belasting gegaan en de SP zal echt niet naar de 75% gaan, dus het is puur een keuze over de besteding van het geld,
  De afgelopen 1,5 jaar hebben laten zien hoe fragile en niet vanzelfsprekend eigenlijk al die verworvenheden zijn.
  Dat iedereen daar maar goed over nadenkt.

  Het grote plaatje, de EU, de wereldeconomie en -politiek, ik denk dat geen enkele regering daar echt grote invloed op heeft door een wirwar van verdragen en afspraken.

Reacties zijn gesloten.