Henk Kamp: leuk hoor die CAO’s maar nu even niet

Het is crisis en dan moeten we maar gewoon eens even linkse hobbies als daar zijn een CAO aan de kant gooien, als het aan minister Henk Kamp ligt.

De economische omstandigheden vereisen volgens Kamp dat bedrijven hun arbeidsvoorwaarden sneller dan nu mogelijk is, moeten kunnen aanpassen aan veranderende marktomstandigheden.

Je vereist maar een eind weg met je marktomstandigheden, Kamp. De vakbonden hebben al laten weten er niets in te zien. Ik heb ook nog nooit iets gehoord over afwijken van een CAO als de marktomstandigheden de andere kant op bewegen. Dan hoor je alleen maar van bonussen en gouden handdrukken.

5 gedachten over “Henk Kamp: leuk hoor die CAO’s maar nu even niet”

  1. Ik ben een jaar geleden eens naar een debat over duurzaamheid geweest waar ik naast Henk Kamp zat. Wat kan die man vroom kijken en niks zeggen. Er kwam geen zinnige toekomstvisie uit. En nu zien we wat Henk Kamp en Bleker daar deden; er zitten om te luistervinken wat er zo al beraamd wordt. Om dan vervolgens daartegen een strategie te bedenken tegen de groene beweging.
    Nu de cao kwestie waar Henk Kamp denkt gewoon de vakbonden te kunnen negeren. Een pure opzet vanuit het bedrijfsleven. Het CDA is kneiterrechts, er zit geen grijntje sociaal-democratische invloed in. Als het CDA uit elkaar valt dan heb ik er geen medelijden mee.

  2. Ach dat vetklep wijf van de FNV word wel weer omgekocht, net als met de pensioenen. EN dan is het weer “I like money” en drukt ze het erdoor. Vakbonden in Nederland staan jammer genoeg al buitenspel en zijn gebroken, meeste mensen staken al uit zichzelf of niet. Het is jammer maar dat is de neocons al gelukt. Nog even weer de politie terug voor het meppen van mensen die niet aan het werk gaan, en we zijn weer helemaal terug bij af.

    Er hadden gewoon meer vakbonden moeten zijn, minstens een per bedrijfs groep en niet een overkoepelende FNV vakbond die ons alleen maar genaait heeft de laatste tijd.

  3. Het valt me inderdaad op hoe goed VVD-ers er in zijn om te neppen en te liegen. Ze kunnen met de enen hand het volk paaien, terwijl ze met de andere hand hun eigen zakken vullen. Het grote voorbeeld is natuurlijk de hypotheekrenteaftrek, die in deze vorm indirecte banken, notarissen en makelaarssubsidie is. Boeven hoor, terwijl die aftrek natuurlijk bedoeld was voor de instappende huiseigenaar met weinig geld .
    Het is waar dat de vakbonden met een nieuw eigentijds scherp tegenspel moeten komen. En niet dat sclerotische geprietpraat van nu. ook al ouwe koek. Omgooien die vakbondsboel, die dan toch iets kan omgooien in de door de VVD-ers geleide samenleving.

Reacties zijn gesloten.