Henk Bres verspreidt oproep tot genocide

De Haagse nazi, psychopaat en – uiteraard – PVV’er Henk Bres toonde gisteren het ware karakter van Wilders’ beweging weer eens aan door op Twitter een onverhulde oproep tot genocide te verspreiden.


Nu zijn we van Bres heel wat gewend, dus ach….een oproep tot massamoord, daar schrikken we bij deze wanstaltige Haagse psychopaat niet echt meer van.

Het is veel interessanter eens te kijken hoe een bericht van een volstrekt marginaal account met een paar honderd volgers viraal gaat. De Leidse docent wetenschapsjournalistiek Peter Burger (volg die man op Twitter!) legt uit hoe het werkt.


Opmerkelijk genoeg staat de tweet nog steeds op Twitter. Bres heeft zijn retweet ook niet verwijderd en is zich van geen kwaad bewust. Op Twitter beklaagt hij zich er zelfs over dat mensen hem aanspreken op deze nazipropaganda. VVMU, nietwaar?

Binnen elke normale partij – vermoedelijk zelfs binnen het Forum voor Demagogie – zou nu een rel ontstaan, maar bij de PVV doet iedereen er het zwijgen toe. Van Wilders en/of de Haagse fractie van de PVV geen woord van kritiek. Opvallend, want Bres is niet ‘zomaar’ een aanhanger van de PVV: hij is in Den Haag fractievertegenwoordiger van die partij.