Havendeal Rotterdam Roemenië wankelt door MOE-meldpunt

Zou het verschil maken nu het misschien veel geld gaat kosten dat Mark Rutte in zee is gegaan met een hysterische haatgek, of althans een die zijn electoraat op het bestaan van hysterische haatgekken baseert, en ook geen afstand wil nemen van diens hysterische haatgekstandpunten omdat hij daar formeel volgens de regeltjes die alleen hijzelf wil begrijpen daar niets mee te maken heeft?

In Roemenië hebben ze in elk geval weinig zin zich te verdiepen in de regeltjes die in Mark Ruttes hoofd zitten, en na de ook al door die geblondeerde haatgek geïnspireerde weigering van van de Nederlandse regering om Roemenië en Bulgarije tot de Schengenzone toe te laten zou het Oost-Europeanenmeldpunt wel eens een stap te ver kunnen zijn.

Volgens Reese van de Kamer van Koophandel en directeur Robin Martens van het ‘European Gateway Platform’ dreigt Nederland echter buiten spel te worden gezet. Roemenië was al verbolgen over de weigering van van de Nederlandse regering om RoemenIë en Bulgarije tot de Schengenzone toe te laten.

Wat zou die haatgek ons nu kunnen kosten?

Het Havenbedrijf Rotterdam sloot afgelopen jaar een convenant met de Roemeense haven Constanta. Idee was dat beide havens een Europese, logistieke Oost-West-as zouden vormen voor Europa.

Volgens de Nederlands-Roemeense Kamer van Koophandel levert dit voor Nederland potentieel inkomsten van twee miljard euro per jaar op, als Nederlandse bedrijven in de Roemeense haven opslag, laden en lossen en distributie in Constanta op zich nemen.

Nou, dat is dus zo’n 250 euro per jaar per huishouden in Nederland. Overkomelijk, maar toch redelijk debiel alleen maar om uw vreemdelingenhaat geventileerd te zien in de Tweede Kamer, vindt u niet?